Dec 15, 2015

Omfattende snyd med fiskekvoter - hjælp os med at få nyheden ud - 15. December 2015

Efter omfattende researcharbejde kan Greenpeace i dag afsløre snyd med fiskekvoter for 754.361.978 kroner. Desværre synes danske medier ikke at mene, at snyd med fiskekvoter for millioner er en historie, de har kræfterne til at fortælle.

Derfor har vi brug for din hjælp - vil du hjælpe os med at fortælle historien?

En svensk kvotekonge, rederiet Astrid Fiskeri A/S, opererer ulovligt i Danmark. Selskabets ejere - familien Johannson fra Sverige - har købt danske fiskekvoter for over en halv milliard uden at have den helt centrale, lovpligtige registrering som dansk erhvervsfisker. Jeg synes, det er skandaløst! Alligevel har ingen af de medier, vi har kontaktet, kunnet finde tid til at bringe historien.
Del historien, som de danske medier ikke har tid til.


Astrid Fiskeri A/S ejes af Astrid Fiske AB, der ejes af familien Johansson fra Rörö ved Göteborg. Familien havde sidste år et overskud på 58 millioner kroner efter skat fra de danske kvoter alene.

Den danske fiskerilov kræver, at alle ejerne er registreret som erhvervsfiskere i Danmark med erhvervsstatus A, men i Astrids Fiskeri A/S gælder det kun én ud af de fem ejere. Dermed ejer rederiet kvoterne i strid med dansk lovgivning!

Vores research afslører yderligere to mindre svenske rederier, der også fisker ulovligt i Danmark. Det drejer sig om Themis med dansk adresse i Thyborøn og Gifico med dansk adresse i Skagen. De to rederier har tilsammen danske fiskekvoter for en kvart milliard.

Du kan se vores dokumentation præsenteret her.

Mange tak, fordi du deler historien! Vi håber, at vi med din hjælp kan råbe fødevare- og miljøminister Eva Kjer Hansen op, så hun tager sit ansvar for at beskytte livet i de danske have alvorligt.

Birgitte Lesanner,
Chef for Greenpeace i Danmark