Jun 21, 2015

Millioner af yogaentusiaster fejrer international Yogadag - 21. juni 2015


Skrevet af: Christina Cecilie Reymann

Yogaentusiaster bøjede og snoede deres kroppe i komplekse stillinger i hele verden for at markere den første internationale Yogadag nogensinde, den 21. juni.

Yoga har været praktiseret i Indien i århundreder, og er senere smittet af på resten af verden. Det siges, at man gennem åndedrætsteknikker og stillinger kan forene og skabe harmoni mellem kroppen og sindet og derved have brug for mindre søvn.

Indiens premierminister Narendra Modi, som selv krediterer yoga for hans evne til at arbejde mange timer på lidt søvn, opfordrede til en dag dedikeret til yoga, da han talte under FN's generalforsamling i september 2014. Han fik sit forslag igennem, og kan nu fejre international Yogadag med resten af verden.

Premiereministeren deltog selv i en kæmpe udendørs yogasession, med over 35.000 yogaelskere i New Delhi. Arrangørerne har håb om en verdensrekord i "største yogaklasse" på et enkelt mødested. Den aktuelle titel, ifølge Guinness hjemmeside, blev sat af 29.973 elever i Gwalior, Indien, i 2005.

http://www.dr.dk/Nyheder/Billedserier/2015/06/21115930.htm