Jun 18, 2015

Medicinalfirma beklager: Trækker vejledning om dødelig dosis til børn tilbage (UPS! Medicinvejledning til børn indeholder katastrofal fejl) - 18. Juni 2015

Har børn smerter, kan de tage en dosis på 20 mililiter Panodil Junior Mikstur. Ved en fejl anbefaler en håndbog en dosis på 120 mililiter, som i værste tilfælde kan være dødelig
Medicinalfirmaet GSK tilbagekalder håndbog om Panodil Junior, der ved en fejl anbefaler dødelig dosis til børn.

Ved en fejl anbefaler en håndbog om brugen af det febernedsættende og smertestillende Panodil Junior til børn en dosis, der er seks gange højere end den anbefalede.

Den dosis kan være dødelig, oplyser firmaet, der med øjeblikkelig virkning tilbagekalder håndbogen.

- Der er sket en fejl, der ikke må ske. Vi lever af at redde liv, og intet ligger os mere på sinde end patienternes sikkerhed, siger firmaets kommunikationschef Henrik Kastoft i en pressemeddelelse.

Ifølge DRs oplysninger har GSK fået trykt 40.000 eksemplarer af håndbogen, hvoraf kun 2.000 er blevet sendt ud. De er havnet hos sundhedsplejersker og på apoteker.
GSK: Følg ikke anbefalingen!

GSK opfordrer på det kraftigste forældre, apotekspersonale og sundhedsplejersker til under ingen omstændigheder at følge behandlingsvejledningen.

/ritzau/