Jun 2, 2015

Greenpeace: Kræv klart svar om fracking - June 2, 2015


I sidste uge genoptog Total sin prøveboring efter skifergas i Nordjylland. Dagen efter blev der udskrevet folketingsvalg. Lad os bruge valget den 18. juni til sammen at stemme fracking efter skifergas ud af Danmark!

Spørg folketingskandidaterne ligeud: Er en stemme på dig, en stemme for eller imod fracking?

Stil spørgsmålet så ofte du kan komme til det: Til debatarrangementer, på sociale medier, og når du møder en folketingskandidat på gaden. På den måde kan du hjælpe med at gøre fracking og skifergas til et vigtigt emne i valgkampen og presse folketingskandidaterne til at tage stilling.


Et klart flertal af den danske befolkning ønsker et forbud mod fracking, og næsten hver anden vælger siger, at partiernes holdning til fracking og skifergas har betydning for, hvor de vil sætte deres kryds ved valget. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har gennemført for Greenpeace.

Det er imidlertid ikke alle de politiske partier, der har en lige klar holdning til skifergas og fracking:

  • Kun SF, Enhedslisten og Alternativet siger klart nej.
  • Socialdemokratiet og Radikale Venstre siger nej til nye licenser, men vil ikke stoppe de licenser, der allerede er givet til Total. Et stort flertal af begge partiernes vælgere ønsker imidlertid, at Danmark indfører et forbud mod fracking.
  • Blå blok, bestående af Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, vil producere skifergas i Danmark og vil gerne give flere licenser. I flere byråd har borgerlige politikere dog taget kraftig afstand fra fracking, i Nordjylland er modstanden mod skifergas en mærkesag for en af Dansk Folkepartis folketingskandidater, og blandt blå bloks vælgere er der i hele landet flere, der ønsker et forbud mod fracking end det modsatte.

Ved at spørge dine lokale folketingskandidater direkte, er du med til at sætte fracking og skifergas på dagsordenen i valgkampen. Samtidigt kan du sikre dig, at din stemme går til en kandidat eller et parti, der vil arbejde for at stoppe fracking efter skifergas og beskytte miljø og klima.

Du kan finde en liste over dine lokale folketingskandidater her.

Tak fordi du er med til at gøre en forskel for klimaet og miljøet!

PS. Du kan her læse undersøgelsen, som Epinion har gennemført for Greenpeace.