Apr 24, 2015

Vores rene grundvand trues - April 24, 2015

Læs også: http://www.verdensalt.dk/2015/04/repost-udvinding-af-skifergas-i-dk.html




Vores rene grundvand er under trussel i Nordjylland, hvor det franske selskab Total planlægger at udvinde skifergas ved hjælp af en metode, der hedder fracking.

Fracking efter skifergas er at spille hasard med vores rene grundvand, som vi i dag kan drikke ufiltreret direkte fra hanen. Ved fracking pumpes vand blandet med kemikalier 3-4 km ned i undergrunden for at frigøre gassen fra underjordiske skiferlag. Til hver boring bruges der 50-70 ton kemikalier, hvoraf flere er hormonforstyrrende, kræft- og allergifremkaldende. Total planlægger hundredvis af boringer alene i Nordjylland.

Vi er nu 18.000, der siger nej til skifergasudvinding i Danmark, men vi har også brug for dig. Jo flere vi er, des stærkere bliver vores fælles stemme!

Skriv under
I sidste uge sendte vi sammen med tusinder af danskere, der lige som dig bekymrer sig for miljøet, et stærkt signal til politikerne om, at vi ikke ønsker fracking i Danmark: Mandag klatrede Greenpeace-aktivister op i Totals boretårn i Nordjylland for at protestere mod selskabets planlagte prøveboring. De blev der i 20 timer, mens lokale skifergas-modstandere strømmede til og sluttede sig til protesten uden for hegnet. Samtidig sluttede tusinder af danskere i resten af landet sig til protesten ved at skrive under mod skifergas.

Og vores protest er blevet hørt! I fredags meldte klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen ud, at han ikke vil give flere licenser til at bore efter skifergas.

Ministerens udmelding er et fremskridt. Total har dog stadig to licenser til at efterforske og udvinde skifergas i Nordsjælland og Nordjylland - i alt 12% af Danmarks areal! Vi har derfor brug for din hjælp til at øge presset på regeringen for også at stoppe Totals planer om at fracke skifergas i de eksisterende licensområder. Skriv under her!
På forhånd tusind tak for din opbakning. Sammen kan vi stoppe Totals gambling med vores drikkevand!