Apr 6, 2015

Dine indre forpligtelser til at leve i harmoni med dine værdier - Inner Work Commitments

Udgivet den 6. April 2015 af Verdensalt.dk

ikke et selvportræt :-) 
Mennesker i al almindelighed har vel altid skulle grave dybt efter en mening med livet og vores indre værdisæt eller rettere, finde forløsningen på vores indre konflikter. Oplevelser med deres relationer, karriere, krop, selvbillede og de valg, vi træffer. I alle livets forhold møder vi mennesker som i en eller anden grad påvirker vores liv, skubber os mod den læringsproces som gør os i stand til, at skelne skidt for snot. Skæbne, eller bevidst valg foretaget af vores skabere og den guddommelige kontrakt? Om alt andet lige, tager det enormt styrke og mod, at være tro mod sig selv og sine værdier, hver dag. Vores selvværd, forfængelighed, stædighed og følelse af selvhad eller uelsket, barndommen og normen i samfundet,  spiller en stor rolle.

Hvem kan med hånden på hjertet retfærdiggøre, De selv lever i harmoni med deres værdier og føler sig i balance med sig selv og sine omgivelser, hver dag? Det er vigtigt for dig som menneske, at komme fra din sandhed og føle sig godt tilpas med alt, hvad Du gør. Vi bliver udfordret hver dag, hver dag skal vi tage stilling til ting, som vi helst ville være foruden, om os selv. Vi kan ikke projektere vores egen manglende selvværd eller manglende uelsket højere selv mod andre mennesker, hele tiden. Til sidst kommer der et punkt, hvor du ikke længere kan kontrollere din frygt og angst og aggression, fordi dit Inner Work er ufuldkommen. Søger Du så hjælp? Virkelig? Hvad der er virkeligt og vigtigt for dig er, dine værdier guider dig til at skabe det, der er i harmoni med den dybeste del af dig og fastholde det.

Så spørg dig selv, hvad er dine personlige værdier? Er dit liv i overensstemmelse med dine værdier? Terapeuten, psykologen eller life-coachen har selv samme udfordringer i livet foruden dem, de selv behandler, i Deres erhverv.

Inner Work er mere vital for dit velbefindende, end nogensinde, fordi vi lever i en tid med meget store forandringer. Det vil også sige, at dine forpligtelser med at leve i harmoni med dig selv og dine værdier, kan ikke længere skubbes til side, eller gemmes til senere. Har du ikke kunne mærke 2015 og især Marts 2015, var præget af en hurtig acceleration af energier eller bare hæsblæsende tempo som alle lever efter? Rent energinæssig, var Marts en måned hvor vores Inner Work Commitments, var på overarbejde. Vrede og Aggression var i højsæde, fordi vores mangeårig traumer og indre konflikter kom op til overfladen og skulle behandles.  

Lad os bryde det lidt ned til noget som jeg selv kan forholde mig til med et eksempel:

"Var til familiekomsammen i påsken. Som altid var alt tilrettelagt til mindste detajle, fantastisk mad og hygge i familiens skød. Det skal siges, jeg er så heldig, har de dejligste forældre og søster med børn og svoger man kunne tænke sig. Lutter idyl eller var det? Det observante øje, ville kunne ane, et stemningsbillede som måske stod i stærk kontrast med, dagens begivenhed. Min far som var fødselsdagsbarn, var lidt stresset over jeg måske kom lidt tidligt, og fik ødelagt hans vante power nap på gulvet, måske var det pga. alt ting skulle klappe til gæsterne kom. Ihvertfald følte jeg, den ekstra gave jeg kom med ikke fik så meget opmærksomhed, som ønsket, efter påtale, fik jeg en overhaling. Igennem dagens program, følte min mor, at min svoger var lidt sur eller bare sagte, min søster fik påtale fra sin mand, hun overdrev sin træning, jeg holdt mig heller ikke tilbage. Jeg har en fornemmelse, min søsters ekstreme træningsprogram, er for hende, en måde, at komme væk fra hverdagens stress og hjemmelige gøremål, og fremme hendes store sociale behov og selvtilfredstillelse (selvbillde). Min mor og far snerrede lidt af hinanden, jeg fik måske tilsidesat mine mors behov for udtrykke min egen meningsdannelse, vi taler i munden på hinanden, respektere ikke når der er en anden som taler, min søsters mindste tvillingedatter var meget sensitiv eftersom hun føler sig usikker og meget modtagelig for kritik og vi spillede Kongespillet var hun væk hurtigt efter en episode...og jeg kunne blive ved" Hverdags-udfordringer med vores familie." du kender det sikkert godt, ikk?


Hvad vil jeg sige med denne historie? Jo, i vores vante situationer eller når vi føler os trygge, især sammen med familien, døjer vi ikke med, at skilles ud fra mængden og perfektionistiske JEG, som hvis vi nu var et fremmed sted, i festlig lag. Når vi behandler vores nærmeste med mindre respekt, end de fortjener, er det ikke så meget hvad de siger og gør, men mest handler det om at tilfredsstille vores egen behov, værdier, selvværd, kontrol, afmagt, prioritering, jalousi eller hvad det nu måtte være. Det kommer til udtryk i vores handlinger mod andre medmennesker. Vores Inner Work er i disharmoni med det vi forsøger at udbrede, det vi siger, med vores 5 sanser (syn, lugt, smag, berøring, og hørelse,) Naturligvis indbefatter det os vores familiemønster (status, roller, normen).

Lad os se et øjeblik på din barndom. Hvordan har dine forældre værdsat penge, behov og deres forhold til hinanden og roller, de spillede for familien? Var de kærlige og forstående for dig? Har de kæmpet med følelsesmæssigt, mentalt, fysisk eller økonomisk emner? Følte du dine ønsker talte eller du blev hørt? Har de værdsat penge på en måde, der tillod dem at føle sig i live, glade og frie? I den vestlige kultur, betyder status, penge og magt og kontrol en meget stor del, for at tilfredsstille vores behov. Det betyder også, vi er nødt til, at kæmpe en del mere for, at vores Inner Work Commitments bliver harmonisk, så det, at vi 'tør' vise vores ubetinget kærlighed og omsorg til os selv, gør, vi heller op fra vores såret tilstand og balanceret igen som vi var, da vi var børn og havde 1000 tanker om lykkefølelser, hver eneste dag.

Jeg lever selv, med et 'selvbedrag'. Hvofor nu det?

"Mit arbejdsliv er måske ikke så meget anderledes end mange andre. Frygt for at miste, hårde arbejdsbetingelser, stress og rundsav på albuerne og altid være forandringsparat for firmaet skyld. Ledelsesstruktur med totalitære meterdemokrati samt kontrol som ligner det gamle østtyskland. Udviklings-samtaler handeler mere om, hvilken 'score' som tilpasser ledelsens behov for at beholde folk eller smide dem på gaden. Det er groft sagt, en brutal hverdag i den danske private sektor, sikkert ikke anderledes end i den offentlige."  
Ser jeg nu indad på min 'Inner Work', er det ikke ligefrem noget som driver mig hen til lykke, glæde, friheden og fremmer mine værdier. Vi er vores egen lykkesmed, og tingene falder ikke ned fra himmelen, vi er vores egen mestre af vores indre lykke. Jeg har dog selv så meget indsigt, jeg ved, at for at nå mit mål i livet, skal jeg 'leve' med, i en kort overgangsfase, at tjene kapitalismens megaøje, indtil min egen åndelige kontrakt er kommet for næste fase.  

Har med vilje ikke taget mit og danskerenes evige svære emotionelle kærlighedsliv op, da emnet er for stort, simpelhen. Vil dog sige, nuet og tiden er for opløsning og forandring. Det vil sige, at det du bryder, skilles eller separeres med din partner er IKKE et tegn på, du skal standse dit Inner Work, tværtimod, følelse af du mistede, du levede ikke op til dine Commitments, følelse af ensomhed, afmagt m.m. betyder bare, vores energifrekvenser er præcist hvor de skal være i det stadie, som du selv befinder dig på, og der er intet du kan gøre, end at blive ved med, at arbejde med dig selv og din Inner Work. Når du finder din identitet igen og tilgodeser dine egen værdier, og tør gå på komprimer, finder du din nye partner (eller løser dine problemer med din partner igen), som ligger præcist på det energiniveau som du selv befinder dig på. Alt i og omkring dig er energi.

Forsøg hver dag, at stoppe op, og 'vent' med at gøre udtryk for dine egne frustrationer overfører dem på andre medmennesker, uden du selv har været inde og mærke din intuition, mavefornemmelse og selvopfattelse af tingenes tilstand. Hvordan vi finder derned selv eller med hjælp, er en hel anden historie.

Tak fordi du læste på min blog.

Namaste!