Mar 14, 2015

(Repost & Reblog) Hvad er kolesterol - Myter og Fakta, 14. Marts 2015

Udgivet den 30. Juni 2014 af Verdensalt.dk


Kolesterol Sænkende Medicin er SVINDEL - ET KÆMPE FUP NUMMER!!!!
Update: Hvis jeg overhoved når så langt som at argumentere, hvorfor mine kollagerne eller min far som indtager mængder af kolesterolsænkende medicin ikke burde dropper det? er svaret som ofte, "vi stoler blindt på hvad lægen eller hospitalet har ordineret os og "tør" ikke andet"!!
I de senere år er brugen af kolesterolsænkende lægemidler vokset kraftigt i den vestlige verden. Det mest udbredte middel til at hæmme kolesterolproduktionen er statinpræparater. I Danmark bliver omkring 600.000 mennesker behandlet med statin, heraf 80 pct. med præparatet Simvastatin. 
Uheldigvis lider en stor del af patienterne af muskelsmerter som bivirkning til statin-brug – en bivirkning, man hidtil har stået uforstående overfor. Måske kan denne artikel gøre dig i stand til, at få ny viden om hvordan vi bliver manipuleret af Big Pharma industrien. Du kan også lytte til David Icke mange artikler som modsiger den almene lægevidenskab.

"For højt indhold af kolesterol i blodet er en af de største risikofaktorer for hjertekarsygdom. Du kan ikke selv mærke, om du har forhøjet kolesterol. Derfor er det vigtigt at få dit kolesteroltal målt" - det er præcist hvad hjerteforeningen skriver på Deres hjemmeside, men er det nu også helt rigtigt?, lyder for mig som en ordineret lægerecept eller taget fra medicinalindustriens opspind og vildledelse.....

Hvordan kan vi sikre os, at det lægen ordinerer med medikamenter fra gruppen af statiner, eller i nogen tilfælde triglyceridsænkende midler, ikke er mere sundhedsskadeligt end det gavner?

Uffe Ravnskov har mange eksempler på de mange metoder, som medicinalindustrien og deres bforskere anvender for at vildlede os; hvordan det har været muligt at forvandle hvidt til sort ved at ignorere alt det, der taler imod ved at overdrive eller forvanske trivielle forskningsresultat, ved at citere modstridige resultater på en måde så at læseren får indtrykket at de støtter hypotesen, ved at ignorere, undertrykke eller latterliggøre kritiske forskere eller deres resultater, og ved at publicere manipulerede resultater i de videnskabelige tidsskrifter.

Min egen artikel er hentet direkte fra allerede publiceret version via Luella May blog, Luella kalder sig sundheds-advokat og forfatter som hjælper folk til at helbrede naturligt. Her også et link til Uffe Ravnskov som er Dr. med. og forfatteren til bogen The Cholesterol Myths 

Her er en artikel af Luella May som er rigtigt interessant. Set fra et Amerikansk perspektiv.


At sænke kolesteroltallet har været en stor fokus på den medicinske profession for de sidste tre årtier. En rutinemæssig læge besøg indebærer kontrol af kolesteroltal, og alt for ofte forlader patienten lægens kontor med en recept på nogle typer af kolesterolnedsænkende medicin.

Vi har lært at frygte kolesterol og lægestanden har tudet os ørene fulde, at høje niveauer kan føre til alvorlige helbredsproblemer, såsom hjertesygdomme. Sandheden af sagen er imidlertid, at vores krop har brug for kolesterol, og det er højst usandsynligt, at kolesterol vil forårsage hjertesygdomme  på eller anden måde og skade vores sundhed.

Selv om det er rigtigt, at højt kolesteroltal er blevet forbundet med hjerteanfald og andre problemer, er der ikke etableret årsagssammenhæng. Der har ikke været nogen beviser for, at højt kolesterol i sig selv forårsager hjerteanfald eller andre problemer, ej heller har der været nogen beviser for, at blot at sænke kolesterol med medicin forebygger sådanne problemer. Det er en myte, at medicinalindustrien fastholder at kolesterol er "ondskab" for naturligvis, at sælge os tonsvis af narkotika, men disse stoffer ikke fremmer bedre sundhed. I mange tilfælde fører sådanne lægemidler faktisk føre til helbredsproblemer.

Kroppen har brug for kolesterol. Kolesterol er en vital komponent i hver celle. Uden kolesterol kan kroppen ikke lave vitale hormoner som østrogen, testosteron og kortison. Kolesterol er en forløber for det hormon kendt som D-vitamin, som er afgørende for et godt helbred. Faktisk kan et for lavt kolesteroltal øger en persons risiko for dødsfald.



Kolesterol er et blødt, voksagtigt, fedtstof som produceres i leveren og findes i vores blodbaner og hver celle i kroppen. Kolesterol udfører vitale kropsfunktioner såsom at opretholde en sund cellevægge og produktionen af ​​galdesyrer. Det er medvirkende til dannelsen af ​​erindringer og er nødvendig for neurologiske funktion.

Ifølge den forsimplede og selvtilstrækkelig forklaringer af konventionel medicin og farmaceutiske virksomheder, der gør kolesterolsænkende medicin, er der to typer af kolesterol:

  • High-density lipoprotein (HDL) anses for at være "godt" kolesterol. Denne type kolesterol siges at holde arterier klart og fjerne arteriel plaque.
  • Low-density lipoprotein (LDL) betragtes som "dårlige" kolesterol. Denne type kolesterol siges at opbygge i arterierne, der forårsager plak til at danne, og dermed indsnævre arterier og gøre dem mindre fleksible. Dette er en betingelse for aterosklerose. En blodprop i en af ​​disse forsnævrede arterier kan resultere i et hjerteanfald eller slagtilfælde.

Derudover er triglycerider og lipoprotein anses for at være faktorer, der også bestemmer kolesteroltallet. Forhøjede triglycerider har været knyttet til hjertesygdomme og diabetes.

Lipoprotein siges at være lavet af "dårlige" kolesterol (LDL) og et protein kaldet apoproteinet. Forhøjede lipoproteinniveauer udgøre en stor risiko for hjertesygdomme. Interessant, selvom lipoprotein er blevet godt etableret som en stor risikofaktor i hjertesygdomme, meget få læger tjekker for høje niveauer af det i deres patienter.

Gennem årene har "American Heart Association" anbefalinger været, at de samlede kolesteroltal skal være mindre end 200 mg / dl. Det er interessant at bemærke, at kolesteroltallet ikke bestemme hjertesygdommes risiko, medmindre de er over 330. Men i 2004, har American Heart Association opdateret deres retningslinjer, sænket Deres anbefalede LDL niveau fra 130 til mindre end 100 for raske patienter, og til mindre end 70 for patienter, de anser i høj risiko for hjertesygdomme. Der er ingen måde at nå disse andre end latterligt lavt niveau ved at tage kolesterolsænkende medicin.

I 2006 har en gennemgang i "Annals of Internal Medicine" vist, at der er utilstrækkelige beviser til at støtte disse tal, og man endvidere fandt, at undersøgelser som forsøgte at bevise at opnå konkrete LDL numre for forbedret helbred var behæftet med fejl.

Forsimplede forklaringer og hype fra medicinalvirksomhederne


Ron Rosedale, MD, en af ​​de førende anti-aging læger i USA, tager kolesterol historien over den forsimplede forklaring af konventionelle læger og medicinalvirksomhed annoncer. Han anfører, at der kun er én type kolesterol, og det er hverken god eller dårlig, en forklaring, der passer med sund fornuft opfattelse, at naturen ikke laver fejl. Derudover alt LDL er ikke dårligt. LDL består af forskellige størrelse partikler, der spænder fra store til små. Den eneste LDL der kan opfattes som at være en trussel ville være den lille partikel LDL, som har potentiale til at klemme sig igennem arterierne, eventuelt oxiderende og dermed forårsager betændelse. Omvendt har nogle HDL-partikler er også bedre end andre, for at holde styr på LDL og HDL-niveauer virkelig ikke opnå meget.

Formanden for Weston A. Price Foundation, Sally Fallon, går så langt som at sige, at højt kolesteroltal er en opfundet sygdom. Hun anfører, at hvis dit kolesterol er høj, er det på grund af øget inflammation i kroppen. Denne betændelse er ikke forårsaget af kolesterol. Formålet med den ekstra kolesterol fremstilles i leveren i løbet af inflammatorisk proces er at reparere inflammation. Derfor, hvis overskydende kolesterol bliver distribueret i hele kroppen på grund af kronisk inflammation, giver det mere mening at behandle kronisk inflammation, i stedet for at sænke kolesterol, især gennem kunstige midler.

Sænkning af kolesterol kan faktisk være farligt. På trods af hvad den medicinske profession, siger, enhver kolesterol under 150 er for lav. Et optimalt niveau er 200. Sænkning af kolesterol kan påvirke kroppen som følger.:

Kolesterol påvirker metabolisme af ​​serotonin. En undersøgelse foretaget af hollandske forskere fandt, at mænd med kronisk lave niveauer af kolesterol var i risiko for depressive symptomer. Lavt kolesterol er også blevet forbundet med aggressiv og voldelig adfærd, to andre resultater af lav serotonin niveauer.

Undersøgelser udført på Mayo Clinic har fundet, at kræftpatienter med et for lavt kolesteroltal er på et højere risiko for at dø. For lav kolesterol-niveau kan hæmme kroppens evne til at træffe sunde celler, dette gør det vanskeligt eller endog umuligt for en person at komme sig fra denne sygdom.

Andre rapporter viser, at kolesterol niveauer under 180 eller 160 mg / dl er forbundet med en høj risiko for dødsfald på grund af hæmoragisk slagtilfælde, respiratorisk infektioner og infektionssygdomme. Det er interessant, at tilfælde af alvorlig lungesygdom er stigende sammen med brugen af kolesterolsænkende medicin.

 

Farerne ved kolesterol medicin


Kolesterol-sænkende medicin, foruden at bringe kolesteroltal faretruende lavt, også komme med deres egne tilføjede farer. Statiner virker ved at hæmme en lever-enzym, der er nødvendig for produktionen af kolesterol. I den proces, nedbryder kroppen ​​coenzym Q10 (CoQ10), som er nødvendig for hjerte sundhed, energi og muskel funktion. Udtømning af CoQ10 fører til træthed, ømme og svage muskler, og i sidste ende til hjertesvigt eller kræft. De ømme og svage muskler, der karakteriserer statin brug er en meget alvorlig tegn og kan være livstruende. Denne betingelse er rhabdomyolyse, og det kan føre til muskelatrofi herunder atrofi af hjertemusklen. Svage og ømme muskler kan også være et tegn på, at kroppens væv panering ned, en tilstand, der kan føre til nyreskader.

Statiner er blevet forbundet med svækket immunsystem, leversygdom, og øget risiko for amyotrofisk lateral sklerose (Lou Gehrig sygdom).

Hvis du er opsat på at sænke kolesterol, gøre det naturligt ved at fokusere på en sund kost og livsstil, og med følgende forslag:
  • Animal-baserede omega 3 fedtstoffer bør tages, en glimrende kilde er fiskeolie
  • Eliminer korn og sukker fra din daglige kost. Læs etiketten på alt, hvad du køber, og sørg for at det ikke omfatter farlige sukkerarter, såsom isoleret fruktose.
  • Spis så mange rå frugt og grøntsager som muligt.
  • Spis sunde rå fedt, herunder olivenolie, kokosolie, økologisk rå fuldfed mejeriprodukter (smør, fløde, yoghurt og ost), avocado, rå nødder, frø, æg og organiske græs-fodret kød.
  • Eliminer rygning.
  • Øvelse dagligt. Motion behøver ikke at være anstrengende. Gør noget, du nyder, såsom at gå eller cykel ridning.
Arbejdet med at løse følelsesmæssige problemer og reducere stress. Iværksætte metoder såsom meditation, afslapning, øvelser og Emotional Freedom Technique (EFT).

Vær opmærksom på myten om kolesterol. Vores krop har brug for kolesterol, og et for lavt kolesterol-niveau kan faktisk være sundhedsfarligt. Spis de rigtige fødevarer, følg en sund livsstil, er den sikreste metode til at sænke kolesterol.