March 11, 2015

De bånd, der binder - Frigivelse Af Giftige relationer - 11. Marts, 2015 CET

Fantastisk artikel som i hovedtræk beskriver de oplevelser der har præget min livs-cyklus..... kunne ikke formulere mig bedre selv..... 

"Din opgave er ikke at søge efter kærlighed, men blot for at søge og finde alle hindringer inden i dig selv, at du har bygget imod kærligheden" ~ Rumi


Giftige relationer kommer i alle former og kan være skadeligt på så mange måder, men de tilbyder også den største mulighed for vækst og læring. Det er inden for den tankegang af vækst, som vi kan begynde at navigere og løse problemer i forholdet "toksicitet" for at frigive og komme videre. Dette kan være en meget vanskelig ting at udrette, da toksiciteten er meget ligesom en dråbe blæk, der ødelægger hele brønden, efterlader en cellulær toksicitet, ligesom en allergisk reaktion, at denne form for misligholdt forhold. Forgiftningen af ​​brønden efterlader os "plettet" og i sidste ende efterlader en kontinuerlig cyklus af sorg i de følelser af benægtelse, kompromisløshed, vrede og smerte - en cyklus, som aldrig kan føre til Accept og vi søger i form af ubetinget kærlighed .

I det store perspektiv, har ingen "tilladelse" til at bringe toksicitet ind i vores energifelt, medmindre vi tillader det. Men nogle gange sætter forgiftningen ind på et cellulært niveau, når denne slags forhold er født ind i barndommen, før vi har de første erindringer eller har endda lært at kommunikere i nogle tilfælde. Det kan blive en udfordring, at lære at adskille ens egen "energi" fra energien af ​​den giftige forhold, så det er vigtigt at have indsigt i, hvordan man kan give slip og / eller navigere forholdet på en ny og anderledes måde.

Den forgiftede cyklus 


Hvis man aldrig har oplevet ubetinget kærlighed på en energisk niveau så kan man let blive narret til at tro, de har fundet "kærlighed", men ofte finder det modsatte sted og efterlader en følelse af skyld eller skam eller frygt, kombineret med en følelse at være "ikke elskelige". Dette bliver især tydeligt, når man har lidt under en form for misbrug i barndommen og aldrig oplevet følelsen af ​​ubetinget kærlighed. Hvordan kan man vide, om vi virkelig har fundet noget, vi aldrig har oplevet?

Vores relationer er en direkte afspejling af, hvordan vi opfatter os selv på - vores eget selvværd - og når vi vakler mellem toksicitet og "kærlighed" befinder vi os virkeligt i en usund situation. Toksiciteten dukker op i form af fjendtlighed, aggression, konflikter, skænderier, ens dømmekraft og kritik blandt andet. Den klarhed, som vi har tendens til at finde i denne type af relationer kommer typisk i form af den negativitet det bringer, frem for en positiv, kærlig resultat. Ligesom en junkie søger heroin, befinder vi os i et vanedannende situation, vekslende mellem at være "opstemt", når det går godt, og "nedtrykt", når man rammer muren.

Mange gange forsøger vi selv at "løse" og / eller kommunikere med den anden person, alt mens vi forsvarer os mod "dommen" som forholdet bringer med - både dommen fra den anden person og frsa "Selvet", for at bringe os i denne situation. Normalt vil begge parter, der deltager i disse relationer bringe en stor følelsesmæssig afbøjning og projektion, hvilket betyder, at de projicerer deres følelser til den anden person, når disse følelser rent faktisk kommer fra "Selvet". Dette mønster er ironisk, da de typisk også afleder eller er i fornægtelse af følelser, de projekterer til sig fra den anden person. Det er en virkelig hensynsløs cyklus at bryde.

Disse relationer er faktisk en stor distraktion fra at fokusere på Selvet og finde den smerteligt manglende brik man mangler inden i sig selv. Man skal være villig til at søge kendskabet til og identificere sig med ens egne mønstre, for at helbrede og blive hel igen. Vi skal huske, at der er andre former for afhængighed foruden "stoffer", og bare fordi det er velkendt, betyder det ikke, det er godt for os.

Processen start indeni os selv


Tilgivelse er nøglen i ethvert forhold, der har haft en tumult oplevelse eller "slutter". Men bare fordi vi har fundet kunsten af "Tilgivelse",  betyder ikke nødvendigvis, at vi kan fortsætte med at indvillige  os selv i forholdet uden at være sårbar, ligesom at mixe olie og eddike sammen. Først må vi erkende, hvad vi selv bringer med os  og lære at adskille den fra, hvad den anden person bringer med sig. Dernæst må vi erkende, at vi alle fortjener ubetinget kærlighed, og hvis forholdet er energisk giftigt, har vi ikke andet valg end at afvise kærligheden og går derfra med taknemmelighed i vores hjerter.

Nøglen er en dyb forståelse for, at nogle gange får vi ikke de relationer, vi altid håbede på fra visse mennesker i vores liv, men vi oplever dem for en grund......

For at manifestere ubetinget kærlighed i vores liv må vi være villige til at modtage det, uanset i hvilken form det tager. Ofte når vi ikke kan arbejde med et forhold på den måde, vi ønsker, er vi tilbøjelige til at tænke på forholdet som værende "mislykkedes" kærlighed. Dette er blot et spørgsmål om perspektiv, og kan forskydes, hvis vi tillader os selv at forløse alle forhold og forventninger i forholdet, mens du kigger på forholdet som en mulighed for at fjerne de blokke, der holder os fra at finde ubetinget kærlighed, specielt i form vi er på udkig efter.

Alt, hvad vi søger efter , finder vi indeni os selv, så det er vigtigt at skabe grænser, både energisk og andet. Husk, ingen kan skade dig følelsesmæssigt uden din tilladelse, så det er vigtigt at adskille sig med hensigt. Dette kan gøres ved at erklære, at Selvet fra denne person ikke længere har din tilladelse til at tale eller handle på en bestemt måde, da de ikke har dine bedste interesser på hjerte; denne erklæring skal også ske på et spirituelt plan og / eller i meditation mv

En hensigt om adskillelse af energi er afgørende, fordi på den måde, som toksiciteten præsenterer sig selv ved er en kronisk proces mens vores bevidsthed om situationen bliver sløret langsomt. Det er forvirrende, fordi selvom forholdet har tendens til at starte som tilsyneladende lykkeligt for så, at gradvist blive uoverskueligt, hvilket efterlader en undrende, når og hvor det gik "galt". Det er netop grunden til, at indgyde sig selv i den negativitet kan umuligt bringe et kærligt forhold, du søger.

Når " Kunsten om Bushido - en sand "kriger" bliver bedt om at finde taknemelighed når en svaghed afsløres, giver det dem en mulighed for at styrke deres rustning, hvis de vil. En giftig forhold er, hvor vi finder den samme slags muligheder for taknemmelighed og vækst. Men vi skal fjerne vores egen energi fra energien af ​​den giftige interaktion, og ændre det, for at frigøre de bånd, der binder.

Husk, vi er alle værdige af kærlige og sunde relationer. Uanset hvor du befinder dig i dine relationer i dag, skal du huske, at du er så meget smuk, værdig, og elsket.

Kilde: http://wakeup-world.com/2014/06/02/the-ties-that-bind-releasing-toxic-relationships/