Dec 15, 2014

Danske Bank udbytte vil overstige resultat for 2014, goodwill-nedskrivning på 9 mia. kr., der er en udgift som banken ikke vil kunne trække fra.


Læs også: Oversigt over Danske Banks op- og nedture


15. December 2014

Danske Bank vil udbetale ca. 40 pct. af 2014-resultatet før en gigantisk goodwill-nedskrivning. Det vil betyde, at banken kommer til at udbetale flere penge til aktionærerne end den tjener.

Danske Bank har i dag meddelt, at man vil tage en goodwill-nedskrivning på 9 mia. kr., der er en udgift som banken ikke vil kunne trække fra.

Da banken samtidig fastholder, at den forventer at tjene mellem 11,5 og 13,5 mia. kr. i hele 2014, når der ses bort fra den kæmpestore nedskrivning, så betyder det, at der reelt vil stå mellem 2,5 og 4,5 mia. kr. på bundlinjen.

Men Danske Bank siger også i dag, at man vil fastholde at udbetale ca. 40 pct. af årets resultat som udbytte til aktionærerne. Og at man vil beregne de 40 pct. af resultatet før nedskrivningerne.

Det betyder, alt andet lige, at Danske Bank forventer at udbetale et udbytte på mellem 4,6 mia. kr. og 5,4 mia. kr.

Med andre ord vil banken komme til at udbetale flere penge end den tjener.

Det betyder igen, at bankens egenkapital vil falde. For årets resultat bliver lagt til egenkapitalen, og udbyttet vil blive fraregnet. Så i praksis vil bankens egenkapital i 2015 være mindre, alene fordi banken ønsker at forkæle aktionærerne ved at lade som om man ikke har haft en kæmpe nedskrivning i december i år.