Nov 10, 2014

Medie: Singapore-chefer mener OW-ledelsen kendte til det hele

Kvalitetsjournalistik kræver investeringer. Del venligst denne artikel med andre ved at bruge nedenstående link.


LEVERANDØRER

De chefer i Singapore, som OW Bunkers ledelse har udnævnt som skyldige i svindel, mener ikke selv at have svindlet. De understreger, at ledelsen i Danmark var fuldstændig bekendt med Singapore-handlerne, skriver DR.

Af LOUISE VOGDRUP-SCHMIDT
Offentliggjort 07.11.14 kl. 10:23


To ledende medarbejdere i OW Bunkers datterselskab Dynamic Oil Trading melder nu ud, at ledelsen i OW Bunker kendte alt til deres arbejde. Så når OW-ledelsen hævder, at de to ledende medarbejdere i Singapore har svindlet, er det forkert.

Det skriver DR Nyheder.

"De to medarbejdere mener ikke, der er tale om svindel. De erkender, at de har haft en klient i Singapore, som har oparbejdet en stor gæld til OW Bunker, men det er en gæld, som ledelsen i Danmark har haft fuld indsigt i," siger DR's erhvervsanalytiker Thomas Svaneborg.

Singapore-chef udpeget som bagmand i OW-skandale

Han har talt med cheferne og tilføjer:

"De erkender, at de måske har været for flinke over for en klient, men de har absolut ikke bedraget virksomheden, siger de selv."

Ledelsen i OW Bunker udsendte natten mellem onsdag og torsdag en pressemeddelelse om, at der var konstateret bedrageri for 125 mio. dollar i datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore, og at det yderligere kunne konstateres, at de urealiserede tab på "risk management kontrakter" nu var på 150 mio. dollar.

Medie: OW's Singapore-chefer benægter svindel

Bestyrelsesformand Niels Henrik Nielsen har siden, sagen begyndte, hævdet, at OW Bunkers ledelse ikke kendte til svindlen i Singapore.

De seneste dage har CEO i OW Bunker Jim Pedersen ikke udtalt sig til nogen medier hverken nationalt eller internationalt om sagen.

"OW Bunker en nedsmeltning af nukleare dimensioner"

Hvordan kan OW Bunker have tabt 1,7 mia kr?

OW-insidere tjente op til 88,1 mio ved børsnotering