Nov 5, 2014

AeroMobil 3.0 flyvende bil, klar for masse produktion

Den nuværende prototype på en flyvende bil AeroMobil 3.0 blev netop annonceret på Pioneers Festival i Wien som indeholder væsentlige forbedringer og opgraderinger siden version 2.5 sidste års model, der tog sin første flyvning efter 20 års udvikling. Den er nu ved at blive testet i virkelige forhold på en flyrejse siden oktober 2014. Oprindeligt certificeret af den slovakiske Federation of Ultra-Light Flying, er det nu kommet ind i en regelmæssig flytestprogram. Nogle af de opdateringer omfatter variable fløj vinkler (som i væsentlig grad forkorter kravene til take-off), og en mere robuste affjedring, der gør det muligt at take-off og jord i ujævnt terræn.


Med plads til op til to passagerer kan AeroMobil 3.0 flyve oppe i 700 kilometers højde, ved hastigheder på op til 200 km. På jorden, kan den køre op til 500 i et stræk med hastigheder op til 160 km/t. "Vi ønsker at gøre personlig transport spændende, mere effektiv og bæredygtig." siger Stefan Klein fra AeroMobil CTO. "Med stadigt flere biler på vejene og stadigt mere overfyldte lufthavne, det at rejse, er ikke længere, hvad det plejede at være.

De umiddelbare spørgsmål som lige dukker op i mit hoved er: 

Hvis Østrig er certificeret til at tillade kørsel og flyvninger med AeroMobel 3.0, hvilken land bliver næste? Kan ikke forestille mig, man tillader det i Danmark, Skal man have et flycertifikat som til et motorsvævefly eller sportsfly? Den kan køre/flyve med almindeligt benzin og dermed også tankes på på en alm. tankstation, men hvad forbruger den, findes der ingen tal på endnu. Kan man overhoved forsikre den, ja mange ting er ikke på plads endnu, een ting er sikkert, det er fantastisk den overhoved er klar til masseproduktion og kan med held, købes på lige vilkår som en almindeligt bil.