Nov 13, 2014

10 Mind-Blowing DARPA Projects That Will Change Our World


Udgivet den Aug 12, 2014


Her er 10 utroligt ambitiøse DARPA-projekter.

Amerikanske US Defense Advanced Research Projects Agency, eller DARPA, blev oprettet i 1958 for at sikre landets militær har den bedste og mest anvendelige teknologi.

Her er 10 af bureauets mest ambitiøse projekter
:



Nummer 10. En flydende tank. The Captive Air Amphibious Transporter, kaldet CAAT for korte, er designet til at udføre korte ture fra skib til land samtidig med fuld belastning eller slæb af mindre enheder bag sig.

Nummer 9. Confetti størrelse navigations værktøj. I tilfælde af, at adgangen til GPS er tilgængelig, har forskere lavet en lokalisering chip, der er mindre end en dime. Det bruger et ur, gyroskoper og accelerometre til at hjælpe en person med at finde ud af, hvor de er, og hvor de er på vej hen.

Nummer 8. Self-guidede kugler. Nogle gange, har endda højtuddannede skarpskytter, brug for lidt hjælp til at ramme deres mål. Indtast exacto systemet, komplet med manøvredygtig kugler og real-time vejlednings evner.

Nummer 7. Spray-can walls. Dubbed project BlockADE, som står for "Block Access to Deny Entry" arbejder DARPA med udviklere til at foretage en nem-at-bruge materiale, der kunne bygge barrikader for uigennemtrængelige kugler, menneskelig kraft, og skarpe værktøjer.

Nummer 6. Ubemandede helikoptere. En masse missioner kunne drage fordel af lodrette start og landings-køretøjer, men ved hjælp af traditionelle helikoptere er det ikke altid en mulighed. Forskellige moduler, der er knyttet til en selvstændig flyvende fartøj kunne skabe den nødvendige tjenester til ellers utilgængelige områder.

Nummer 5. Underwater forsyning hubs. Havbunden er enorme og svært at komme til, som for DARPA, gør det det perfekte sted at skabe en hemmelig forsyningslagring. Fyldte kapsler kunne forblive under vandet indtil det skal bruges, på hvilket tidspunkt de ville blive indkaldt til at flyde op til deres ønskede modtager.

Nummer 4. Terminator vision. For det første ville den forbedrede optiske system leverer goggle bæreren med en dimensionel, 360-graders visning af deres omgivelser. ville det vurdere og finde mål inden for det. Ligesom i film.

Nummer 3. Solar-drevne droner. På nuværende droner drives de af kortlivede strømkilder og kan derfor kun gennemføre missioner af begrænset varighed. Skift til solenergi kan give dem mulighed for at strejfe himlen i op til 5 år.

Nummer 2. Gecko handsker. Problemet med høje mure, er, at de er lige så svært at klatre over. I et forsøg på at gøre opgaven meget lettere, har et særligt stof blevet opfundet. Det hjælper mennesker med at klatre op af lodrette flader med den lethed og ynde projektets inspiration og dyret som kaldes, gekko.

Nummer 1. Robotic pack muldyr. Våben, ammunition og forsyninger er tunge og ved frontlinjen er der ikke plads til en reel muldyr at slæde rundt med. Det er her, hvor robotversionen af lastdyret kommer ind. Det blev for nylig testet i Hawaii, og kan efter sigende håndtere store belastninger og hårde terræn.

Hvilke DARPA projekt tror du er den mest ambitiøse?