Sep 23, 2014

Ebola kan smitte over 1,4 millioner mennesker ved udgangen af ​​januar, iflg. CDC Projekt simuleringsprogram

Sep 23, 2014, 11:57 ET
Af SYDNEY Lupkin via World News


Uden den rette indgriben kunne ebola udbrud 1,4 millioner sager ved udgangen af ​​januar, viser nye skøn fra Centers for Disease Control og Forebyggelse.(CDC)

Det betyder, at der kunne være 21.000 nye tilfælde i slutningen af ​​denne måned alene.

CDC har skabt en matematisk model til at bestemme, hvordan den vestafrikanske Ebola udbrud vil spille forskellige scenarier afhængigt af intervention under hensyn til den nuværende Ebola, taget i betragtning at udbruds-tilfældene optælling er "langt" underrapporteret, som sundhedsmyndighederne har rapportet siden August måned.

"CDC skøn er overvældende," sagde ABC News Chief Sundhed og Medicinsk Editor Dr. Richard Besser. "Mens det er en katastrofe for Vestafrika, er det også en katastrofe for USA og resten af ​​verden."
 

Doctor Who som har rejst sig fra Ebola udbruddet kalder det "Ild direkte fra helvedes hul"

Hvordan vil det amerikanske militær bekæmpe ebola i Afrika

Fuld dækning Ebola udbrud

Ifølge World Health Organization, er 5.357 Ebola tilfælde været rapporteret siden udbruddet i Vestafrika begyndte for seks måneder siden, herunder 2.630 dødsfald. Men organisationen advarede i sidste måned, at deres folk gemmer og begraver inficeret Deres døde familiemedlemmer i al hemmelighed, hvilket fører til "skygge zoner" og "usynlige caseloads." CDC skønner det indberettet tælling af tilfælde, hvis de nuværende tendenser fortsætter, ved udgangen af næste måned er 8000 og 550.000 ved udgangen af J​anuar.

Selvom der kun har været en håndfuld af amerikanere, der har pådraget sig Ebola - alt mens de arbejdede i Vestafrika - Siger Besser at udbruddet er et problem for det samlede samfund.

"Bakterier har tendens til at rejse," siger Besser. "Flere mennesker der bliver syge i Afrika, øger chancerne for at sygdommen bliver importeret til Amerika. Selv om det ikke vil sprede sig her, vil enhver transmission i USA vil være for mange mennesker, helt skræmmende."

Selvom tingene ser dyster ud, hvis intet ændres, forudsiger
agenturet, at indgreb kan gøre en enorm forskel.

Hvis 70 procent af Ebola patienter placeres i behandlingscentre eller hjemmebehandling, reducerer transmission alene i December, samt udbruddet være næsten afsluttet ved udgangen af Januar, Ifølge CDC. Dog, for hver måned en indgriben er forsinket betyder det flere sager, længere ophobning af  udbrud.

"Hvis forholdene fortsætter uden opskalering af interventioner, vil tilfælde fortsætter med at fordoble cirka hver 20 dage og antallet af sager i Vestafrika vil nå et hurtigt ekstraordinær niveau," ifølge rapporten.

Forfatterne til
CDC undersøgelsen konkluderede, at flere senge, personale og ressource til behandlingsmuligheder er nødvendige for at dæmme op for udbruddet.