Sep 6, 2014

120 millioner piger, 10% på verdensplan er seksuelt misbrugt - ifølge UNICEF rapport

Demonstranter fra All India Demokratiske Kvinder Association (AIDWA) holder skilte og råber slogans under en protest mod de seneste drab på to teenagepiger, i New Delhi 31. maj 2014 (Reuters / Adnan Abidi)                                                                                                                                         

Udgivet tid: 6. sep 2014 af RT.com

En ud af ti piger under en alder af 20, eller omkring 120 millioner over hele kloden, er blevet seksuelt misbrugt, ifølge de seneste konservative tal fra UNICEF.

Samme rapport viste, at seks ud af ti børn i alderen 2-14 er regelmæssigt genstand for fysisk afstraffelse.

Ifølge UNICEF rapport som er baseret på 190 lande, mellem 30 og 80 procent af ofrene afslører ikke erfaringer med seksuelt misbrug i barndommen indtil voksenalderen, mens mange andre (et nummer umuligt at sætte tal) forblive tavs for hele deres liv.

For eksempel, i Indien, i 2011, 10,6 procent af voldtægtsofre var under 14 år.

Man kunne tro, at når en pige bliver gift, at problemerne stopper det, men det er ikke sandt: næsten en ud af tre gifte unge kvinder har været ofre for følelsesmæssige, fysiske og / eller seksuel vold, som er direkte forårsaget af deres partnere - især i Den Demokratiske Republik Congo , Uganda, Tanzania og Zimbabwe.

En anden foruroligende tendens er, at næsten 50 procent af pigerne mener, at en mand skal have lov til at slå eller banke sin kone fra tid til anden.


LÆS MERE: amerikanske børn's mordrate fører i Vesten, siger UNICEF

Rapporten siger det høje tal skyldes det faktum, at mange ofre er alt for bange for at stå frem til at anmelde et overgreb, eller bare ikke ved, at blive mishandlet er uacceptabelt. Drenge har også en tendens til at være mere støjsvag end piger, så de ikke bryder billedet med maskulinitet og i tilfælde af en voldtægt af en mandlig, ikke at blive erklæret homoseksuel.

Den hyppigste form for seksuel chikane er cyber-offergørelse, har undersøgelsen har fundet til. Også, har lidt over én ud af tre skoleelever, været udsat for skole-mobning.

"Det sker på steder, hvor børn skal være sikker, deres hjem, skoler og lokalsamfund. Stigende grad sker det over internettet, og det er begået af familiemedlemmer og lærere, naboer og fremmede og andre børn", siger Anthony Lake, UNICEF administrerende direktør, i en officiel erklæring.

I andre data omkring seks ud af 10 børn i alderen mellem to og 14 var ofre for regelmæssig fysisk afstraffelse fra deres plejere.

LÆS MERE: Næsten to tredjedele af britiske voksne bange for at hjælpe tabte børn

Skræmmende statistik kredsede også om ungdoms-drab, med 95.000 børn og teenagere dræbt i alene 2012, de fleste af dem i Latinamerika og Caribien, har rapporten angivet.

"Det er ubehageligt fakta - ingen regering eller forælder ønsker at se dem," siger Anthony Lake, UNICEF administrerende direktør, som har indgået i en officiel erklæring, som citeret af The Huffington Post.

"Men medmindre vi konfrontere den virkelighed som hver oprørende statistik repræsenterer ... vil vi aldrig ændre den tankegang, at vold mod børn er normalt og tilladt. Det er hverken eller,
" tilføjede han.