Jun 30, 2014

USA presser Danmark til at lukke Roj -TV, så Fogh kan blive NATO chef - Aktuelt

Udgivet den 30 Juni 2014 af Verdensalt
Her er den "nye" NATO sekretær, Obama
Jeg har for længst stadfæstet, hvorvidt USA og de lande som er tættest allierede med USA, der bl.a. tæller Danmark, har et meget tæt samarbejde - Eller rettere agere majonetdukker.
Danmark er med i NSA's 9- Eyes og dermed også en tro væbner på alle fronter. Vi kommer ikke ude om USA sætter dagsorden og verdensøkonomien samt de facto standarden. Danmark skal hele tiden balancere på et knivsæg, undgå destabilisering og fremme nationale interesser og handelsmuligheder. Langt før Anders Fogh var bedste venner med Bush administrationen har regering tilladt CIA overflyvninger, chemtrails, NSA overvågning, fælles enighed om politiske budskaber og en rettesnor. Har også sagt, at Anders Fogh Rasmussen er en del af Committee Of 300.

Netop idag hører vi fra RT News, der viser afsløringer af vores tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, angiveligt forbedret muligheder og positioneret sig selv som NATO-generalsekretær, i 2009, ved at lukke Roj TV-kanalen. Iscenesat fordi, USA lagde pres på de danske myndigheder. Afsløringerne kommer i kølevandet på WikiLeaks dokumenterne som blev frigivet i Marts 2014. Sagen blev fremlagt af Advokat Bjørn Emquist som er Roj TV's advokat.

Nøjagtigt samme tidspunkt sidste år havde Politikken en artikel, omkring da George W. Bush overdrog præsidentposten til Barack Obama, pressede han sin efterfølger til at pege på Anders Fogh Rasmussen som generalsekretær i Nato som en håndsrækning fra George W. Bush der i høj grad var en tak for Danmarks loyale deltagelse i krigene i Irak og Afghanistan, oplyser en amerikansk diplomat.

Undersøg sagen selv og dan Jeres egen mening.

Tager udgangspunkt RT News og afsløringer fra WikiLeaks med Bjørn Emquist 


Naturligvis kan der også være en anden vinkel, nemlig,  for at gøre opmærksomhed på sit eget Roj TV's eksistensgrundlag som nu er skredet i svinget, dog hælder jeg til udsagnet omkring Foghs rolle.

Hvis det er sandt hvad RT news har afsløret,  har Anders Fogh et forklaringsproblem, en politisk Rævekage af dimissioner. Hvis i så frem, Tyrkiet, Danmark og USA tænkte kreativt og skulle bevise, på falsk grundlag, at Roj-TV ville fremme terrorisme og i sidste ende, overbeviste de danske retsinstanser og politikkere til af annullere TV-licensen.

Tyrkiet er en meget vigtigt brik i NATO-alliancen og meget kritisk land i regionen, og har ikke lagt skjul på, at de så Roj-TV lukket og fordømmer de kurdiske mindretal ( PKK versa tyrkiet)

Herunder den uredigeret udgave af RT news artikel fra 29 Juni 2014.

-------------------

USA lægger pres på de danske myndigheder til at lukke den kurdiske Roj TV-kanal med henblik på at formilde Tyrkiet. Dette blev gjort så Anders Fogh Rasmussens position som NATO-generalsekretær ville være sikker, stationens advokat fortalte RT midt under WikiLeaks afsløringer.

WikiLeaks dokumenter udleveret tilbage i marts tyder på Rasmussen misbrugte sine beføjelser i sin tid som Danmarks statsminister, for at sikre sit fremtidige job.

Danmark har i 2009 efter sigende indvilget i at starte en retssag mod Roj TV, en kurdisk separatist kanal, der blev udsendt fra København, med henblik på at formilde Tyrkiet. Til gengæld Ankara sagde det ville bakke Rasmussen som den kommende NATO-chef.

"Der var nogle konflikter politisk karakter mellem Danmark og Tyrkiet. Og USA intervenerede, fordi de havde sat sig for, at daværende danske statsminister bliv generalsekretær. Og derfor de følte sig sikre med ham som en generalsekretær, " fortalte Roj TV's advokat Bjørn Elmquist - RT.

"Der var stor pres fra USA for at tænke på en kreativ måde, hvordan at rejse tiltale, og hvordan man kan bevise, at Roj-tv var fremme terrorisme. Og i sidste ende, at anklageskriftet var der. Og inden for timer efter at anklageskriftet blev det annonceret, at der var en aftale mellem den tyrkiske regering og de øvrige NATO-lande, for at beslutte den tidligere danske statsminister skulle være generalsekretær. "

Roj TV begyndte at sende i 2004. I 2010 blev det beskyldt i Danmark for at fremme terrorvirksomhed. Det blev officielt lukket ned i februar 2014.

Tyrkiet fastholdt, at Roj TV var et talerør for Kurdistans Arbejderparti (PKK), der kæmper for rettigheder for det kurdiske mindretal - og betragtes som en terrororganisation i Tyrkiet og Vesten.

Administrerende direktør for den kurdiske ROJ TV Imdat Yimmaz (C), flankeret af forsvarsadvokat Bjørn Elmquist (L) og bestyrelsesformand Jamil Bozo (R) (AFP Foto / Jens Nørgaard Larsen)Administrerende direktør for den kurdiske ROJ TV Imdat Yimmaz (C), flankeret af forsvarsadvokat Bjørn Elmquist (L) og bestyrelsesformand Jamil Bozo (R) (AFP Foto / Jens Nørgaard Larsen)

Faktisk havde Tyrkiet klaget forgæves ved tre forskellige lejligheder til den danske Radio-og tv-nævnet om Roj TV som vagthund og afgørelse om, at kanalens rapporteringsstandarder matchede de andre tv-stationer i Danmark, tilføjede Elmquist.

"Vi har et særligt uafhængigt udvalg på tv i Danmark, hvilket ville udstede certifikaterne. Og den tyrkiske regering havde ved tre forskellige lejligheder klaget til udvalget. Og hver gang de konkluderede, at dækningen af konflikten mellem PKK, det kurdiske guerillaer og tyrkiske sikkerhedsstyrker var ligesom den dækning, du vil finde på de store danske nyheder tv-stationer, " sagde han.

"Så vi tænkte, at også domstolene ville respektere ytringsfrihed, pressefrihed, frihed til information, men det skete ikke."

Da NATO blev bedt om at kommentere de lækager om aftale om at udnævne Rasmussen, sit pressekontor rettet RT til de danske retsmyndigheder, insisterer på, at domstolene var helt uafhængige.

"Vi kommenterer ikke om påståede lækkede dokumenter. Men generelt kan jeg sige, at i det virkelige demokratier, såsom Danmark, domstolene er helt uafhængige. For alle andre forespørgsler, vil jeg henvise dig til de danske retsmyndigheder " pressechef Ben Nimmo fra NATOs Diplomati Division Public fortalte RT i et brev.

Kurdiske aktivister Dilar Diriq sagde, at Tyrkiet har været efter Roj TV lige siden det blev lanceret.

"De gentagne gange indgivet klager, men de var forgæves indtil Rasmussen blev NATOs generalsekretær i 2009. Og Tyrkiet ikke ville gøre det til en hemmelighed, at Roj TV lukning var en forudsætning for dem til at støtte Rasmussen. Og pludselig i det næste år, besluttede den danske regering at retsforfølge ROJ TV. Dette er virkelig ikke komme som en overraskelse, fordi der havde været adskillige anti-kurdiske politikker, der blev vedtaget af de europæiske regeringer til at formilde Tyrkiet, " fortalte hun RT.

I 2009 sendte WikiLeaks diplomatiske kabel Terence McCulley daværende vicechef for missionen på den amerikanske ambassade i København siger, at den danske lovede at komme efter Roj TV.

"Danske løfter om at intensivere indsatsen mod Roj-TV - blandt de foranstaltninger, der tilbydes Tyrkiet for ikke at blokere tidligere premierminister Rasmussens udnævnelse som NATO-generalsekretær - har givet ekstra skub i undersøgelsen samtidig fik højtstående embedsmænd til at træde varsomt, for at undgå forekomsten af en quid pro quo (dvs. ofrer ytringsfrihed i bytte for et højt niveau post), " kabel stater.

Kablet siger også, at "der ikke er fundet klare beviser for at forbinde tv-selskabet med PKK", men at danskerne bliv opfordret til at "tænke kreativt om måder at forstyrre eller lukke stationen".