Aug 26, 2015

Total stopper prøveboring – men Danmark stadig i farezonen - 26. August 2015


Læs også: Skifergas: Enhedslisten vil stoppe prøveboring uanset prisen - 30. Maj 2015

Total har stoppet sin prøveboring efter skifergas ved Dybvad i Nordjylland!

Jeg vil gerne sige tusind tak, fordi du er med til at gøre skifergas til et vigtigt politisk emne i Danmark. Den massive folkelige modstand, som Total har oplevet mod prøveboringen og sine planer om at udvinde skifergas ved hjælp af fracking, er en del af grunden til, at selskabet nu trækker boret til sig.



Desværre har Total endnu ikke opgivet at forfølge sin håbløse drøm om at udvinde skifergas fra den danske undergrund. I morges meldte det franske selskab ud, at det overvejer flere prøveboringer.

Total har fortsat licens til at efterforske og udvinde skifergas i fem kommuner i Nordjylland, og er nu gået i gang med at analysere mulighederne for en ny prøveboring et andet sted i området.

Vi har fortsat brug for din hjælp! Jeg håber derfor, at du vil give et støttebidrag til vores arbejde for at stoppe Total i Nordjylland og få fracking forbudt i hele Danmark.

Store dele af Danmark er stadig i farezonen. Klima- og energiminister, Lars Christian Lilleholt (Venstre), udelukker ikke, at regeringen vil give nye skifergas-licenser også i andre områder af Danmark. Store områder af Midtjylland og Sjælland er dermed også stadig i risiko for at komme til at lægge jord til et fremtidigt skifergas-mareridt.

Selvom der lige nu er god grund til at fejre Totals fiasko i Dybvad, er det stadig for tidligt at ånde lettet op. Nu er det vigtigt, at vi sammen fortsætter med at lægge pres på regeringen og Folketinget for at sige nej tak til skifergas en gang for alle.