May 6, 2017

BT | 5. Maj 2017 | Tidligere tv-vært raser over Skat: Vi skal ikke stoppe, før det her bliver undersøgt | VIDEO: RADIO24SYV 'Cordua og Steno' - Krasnik og Skat, Socialdemokratisk udlændingepolitk | ... »Ikke engang Irak-krigen, der splittede Folketinget, kan man få undersøgt. Så hvordan helvede skulle man kunne få undersøgt den her helt absurde historie om udsultningen og undergravningen af SKAT? Vi har jo et helt folketing, der er enige om, at ingen har ansvaret. Man kan jo ikke stille så meget op, når alle partier er enige. Men man kan blive ved med at presse på,« siger Martin Krasnik i programmet, som du høre en bid af i toppen af artiklen... |

Lyt til hele Radio24syv-programmet 'Cordua og Steno' her

12,3 milliarder. Så meget lykkedes det angiveligt udenlandske svindlere at snyde SKAT for i perioden 2013-2015.


Meget er blevet sagt om 'udbyttesagen', som den er blevet navngivet, og nu er Weekendavisens chefredaktør, Martin Krasnik, også ude med riven. Torsdag deltog den tidligere DR2-vært i Radio24syv-programmet 'Cordua og Steno', og her var han klar i mælet, da snakken faldt på skandalen i SKAT.

»Ikke engang Irak-krigen, der splittede Folketinget, kan man få undersøgt. Så hvordan helvede skulle man kunne få undersøgt den her helt absurde historie om udsultningen og undergravningen af SKAT? Vi har jo et helt folketing, der er enige om, at ingen har ansvaret. Man kan jo ikke stille så meget op, når alle partier er enige. Men man kan blive ved med at presse på,« siger Martin Krasnik i programmet, som du høre en bid af i toppen af artiklen.

Chefredaktøren opfordrede også danskerne til at protestere mod SKAT og andre lignende sager, og det fik efterfølgende Radio24syvs kommentarspor på Facebook til at løbe løbsk:

»Godt sagt. Der må placeres et ansvar og der må rulle hoveder. Folketinget har generelt mere fokus på penge end på mennesker. Nu må de ansvarlige smage egen medicin. Alternativt må der laves en "Folkets fond" som kan have til formål at rejse penge til undersøgelser af magt og embedsmisbrug og dermed søge at få dømt de inkompetente pampere og nepotister, der misbruger folkets tillid og penge,« skriver eksempelvis Mikael Juel Flintegaard i kommentarsporet.

Adskillige andre støttede op om Krasniks opfordring, og flere foreslog også at arrangere en decideret protest mod SKAT.

Udbyttesagen endte med at koste SKAT's direktør, Jesper Rønnow Simonsen, jobbet, da han i august 2016 fik sparket. Også fem chefer i SKAT er blevet fyret i forbindelse med skandalesagen.