Dec 10, 2014

Juncker indrømmer: Jeg er svækket af Luxleaks 10 Dec., 2014

EU-kommissionens formand sagde i 2005, at Skype ville forblive i Luxembourg på grund af landets skattefordele.

Læs også: Danske Skype slap for skat i Luxembourg

Jean-Claude Juncker, EU-kommissionens formand, erkender nu, at han er blevet skadet af den omfattende lækage af hemmelige skatteaftaler fra hans regeringstid i Luxembourg.

»Objektivt set er jeg blevet svækket, fordi Luxleaks (Luxembourg-lækagen, red.) indikerer, at jeg har taget del i manøvrer, som ikke opfylder elementære regler for etik og moral«, udtaler Jean-Claude Juncker i dag i et interview med den franske avis Libération.
Gav skattely til Skype

Juncker var i sin regeringstid i Luxembourg også finansminister og dermed politisk ansvarlig for skattevæsnet, som med rund hånd har uddelt hundredvis af lukrative skatteaftaler til multinationale selskaber.

Politiken og en række internationale medier har i samarbejde med organisationen International Consortium of Investigative Journalists i dag offentliggjort den anden bølge af hemmelige skatteaftaler.
Historierne afslører blandt andet, hvordan underholdningsgiganten Disney har fået en effektiv skat på under 1 procent i Luxembourg. Politiken har afsløret, hvordan Skype i 2005 fik lov af Luxembourg til at flytte sit patent og varemærke skattefrit til Irland og dermed spare et gigantisk millionbeløb og samtidig opnå en forsvindende lille skattebetaling i årevis.

LÆS OGSÅ:Skype slap for skat i Luxembourg

Netop Skype blev solgt til eBay for 19 milliarder kroner i september 2005, hvilket førte til en frygt i Luxembourg for, at selskabet ville forlade Luxembourg. Men måneden efter beroligede Juncker befolkningen:

»Skype vil blive her i landet (...) En del af forklaringen er det favorable skattemiljø, vi har skabt«, udtalte Jean-Claude Juncker, ifølge avisen the Guardian.

Brændstof til EU-skeptikere


Læs videre her