Mar 11, 2016

Endnu et slag mod FBI i Apple-sagen (Blogger: Var terrorangrebet i San Bernardino i virkeligheden en planlagt False Flag begivenhed? Hvorfor er vi styret af frygt og enormt bange for at tænke ud af boksen og bryde ud af vores comfort zone? )

En ny analyse sår tvivl om en af FBI’s hovedpåstande i sagen om, hvorvidt Apple skal udvikle et særligt styresystem til iPhone, som skal hjælpe det amerikanske forbundspoliti i efterforskningen af terrorsagen fra San Bernardino. FN’s menneskerettighedskommissær og en række it-eksperter advarer om, at sagen kan få enorme konsekvenser

Ved terrorangrebet i USA i december blev 14 mennesker dræbt. FBI forsøger at skaffe sig adgang til en af gerningsmændenes iPhone.
Ved terrorangrebet i USA i december blev 14 mennesker dræbt. FBI forsøger at skaffe sig adgang til en af gerningsmændenes iPhone.
Teknologieksperter, jurister og rettighedsorganisationer fortsætter med at angribe det amerikanske forbundspoliti, FBI, i retssagen mod teknologifirmaet Apple.

Den amerikanske borgerrettighedsorganisation ACLU udgav i denne uge en teknisk analyse, hvor organisationen hævder, at en af hovedpåstandene i FBI’s argumentation i sagen er forkert.

Samtidig har FN’s menneskerettighedskommissær, Zeid Ra’ad Al Hussein, også for nylig advaret om, at de amerikanske myndigheder med sagen »risikerer at åbne en Pandoras æske«.

Det kan ifølge kommissæren få »ekstremt skadelige konsekvenser for mange millioner af menneskers menneskerettigheder, herunder deres fysiske og økonomiske sikkerhed«.

Læs også: Skal man stole på regeringer, kæmpefirmaer eller teknologien?

Sagen handler om, at FBI ønsker at tvinge Apple til at producere en særlig udgave af det styresystem, som firmaets iPhone er udstyret med.

Det skal hjælpe FBI med at få adgang til en bestemt låst iPhone, som blev brugt som arbejdstelefon af en af de to gerningsmænd bag et terrorangreb i december i San Bernardino i USA, hvor der blev dræbt 14 mennesker og såret adskillige.

Telefonen er, ligesom mange andre af Apples telefoner, låst med en adgangskode, og indholdet af telefonen er krypteret.