Apr 8, 2016

Unge kan se frem til pensionsalder på 80 år (Det er det som jeg hele tiden har sagt: Pensionsselskaberne meler Deres egen kage, realrenten – altså afkastet, fremstår positivt, men du aner ikke hvad du får UD, når du så endelig går på pension. Du er tvungen arbejdsmarkedspension, ingen indflydelse på om Pensionskassernes bidrag er sket ved etisk tvivlsomme investeringer. Du har ingen indflydelse på om regeringen vil hæve pensionsalderen lige indtil vi stiller træskoene. Pensionsselskabernes grådighed med hensyn til administrationsbidrag og lignende bliver igen et varmt emne, eftersom fair bidragssats er kommet på banen..)

Blogger: Der var i 2013 en årlig indbetaling til pensionsopsparing på 116 mia. kr. i Danmark, heraf 8,5 mia. til ATP og 15,6 mia. kr. til pengeinstitutter, mens 92 mia. kr. blev indbetalt til et pensionsselskab eller -kasse. 2 Fordelingen af indbetalingen i perioden 1999 til 2012 fremgår af bilag nr.1, her ses at det er pensionsselskaber og – kasser som modtager den overvejende del af indbetalingerne. Den samlede pensionsopsparing i Danmark udgjorde ved udgang af 2012 på 3.598 mia. kr. fordelt med 47 % i pensions- og Livforsikringsselskaber, 17 % i pensions- og firmakasser, 24 % samlet i ATP, LD og SP og 12 % i pengeinstitutter. 3 Der er således tale om store beløb og store interesser. Læs mere her

Afkast og omkostninger - hvem er bedst? Med værktøjet 'Fakta om pension' kan du sammenligne pensionsordninger fra forskellige pensionsselskaber. 


Nutidens unge risikerer at skulle spare op til pension, indtil de er over 80 år, hvis de skal have samme pensionsudbetalinger som deres forældre. Oplysningen er en bombe under danskernes pensionsopsparing, og det er ikke en problemstilling, som har fået særlig stor fokus.


06/04/16 08:52 - MARIA FINANS

Hvorfor? Fordi pensionsbranchen simpelthen overvurderer størrelsen af danskernes pensioner og evnen til at levere fremtidige pensionsudbetalinger, lyder kritikken nu fra en række af landets førende økonomer. Pensionsselskaberne bruger nemlig alt for høje afkasttal, når de fremskriver vores pensioner og via prognoser fortæller os, hvornår vi kan gå på pension, og hvor meget vi har at leve for i pensionsalderen.

“Det er meget sandsynligt, at vi står over for en lang periode, hvor realrenten – altså afkastet – er meget lavere, end det vi er vant til. De tal, der bruges i dag er meget optimistiske, og derfor risikerer vi at skubbe et problem foran os. Det er vigtigt, at folk har et realistisk forhold til, hvad de får i pension i sidste ende. I dag ligger vi på den optimistiske side, og det kan skabe falske forventninger hos befolkningen,” siger professor fra Århus Universitet Torben M. Andersen til Økonomisk Ugebrev. Han var tidligere formand for den nu nedlagte pensionskommission.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Finans/CFO nr. 12.