Nov 22, 2016

Fiskeindustri vælter sig i kræftfarlig gift (Blogger: Her er hvorfor jeg ikke spiser fisk og slet ikke rå fisk til sushi fra Japan, USA og Canada eller fiskeolie. Fødevareindustrien i Danmark vil have lov til at sundhedsanprise sinekød og fiskeolie, dog ved vi, at både fiskeolie og svinekød indeholder store mængde af toksiner og tungmetaller. Fiskeolie, med omega-3-fedtsyrer er også er kendt for sin anti-inflammatoriske virkning, sænker indholdet af dårligt kolesterol (fup) m.m. men det hjælper jo ikke når fisk (især de fede) ofte er forurenet med forskellige industrielle toksiner, herunder giftstoffer som kviksølv, dioxin og PCB. Når en fiskeolie ikke er frisk, betyder det, at den er blevet iltet (oxideret) og dermed er harsk. Harsk fiskeolie danner frie radikaler i kroppen og kan muligvis være med til at undertrykke cellers immunforsvar, ødelægge cellestrukturen og skabe inflammationstilstande i kroppen... Fisk som mange spiser er 'Pangasius', har selv gjort det. Pangasius er en slægt med mere end 20 arter af mellemstore til meget store hajmaller, opdrættede fra Mekong-deltaet i Vietnam. Den er ikke rig på omega 3 fedtsyrer, men kan derimod være særdeles rig på giftige kemiske stoffer. Samtidig, Ikke nok med vi skal opmærksomme på cyanobakterier, de blågrønalger som er dødeligt giftige for pattedyr, fugle og fisk, rigtigt mange spiser også store rovfisk, som for eksempel tun, der ligger øverst i fødekæden i havet, så når de spiser andre fisk, bliver kviksølv og andre tungmetaller akkumuleret i dem. For ikke at snakke om at skibe hvert år dumper 20.000 ton affald i Nordsøen, selv det giftige udledninger af paraffin-olie er delvis tilladt, strander hvert år på vestkysten. Hvert år bliver der transporteret omkring 500.000 ton af produktet i Nordeuropa. Noget som mange mennesker ikke tænker på er radioaktive stoffer fra Fukushimaulykken, både henfald og forurenet vand... Nu også opdrættede fisk svømmer i tusindvis af liter kræftfremkaldende formalin... Ønsker du fortsat at spise løs af fisk og andet godt fra havet, benyt dig af koldpresset øko kokosolie eller kolloid sølv som “neutralisere" eller mindsker optagelse af toksiner og tungmetaller i din krop... » Vi er bekymrede for, at der bliver lukket medicin og giftige hjælpestoffer ud i vandløbene, og at det kan påvirke de naturlige sammenhænge.« Lars Brinch Thygesen, miljøkonsulent i Danmarks Sportsfiskeriforbund...)



Danske fisk drukner i kræftfremkaldende gift

 

Opdrættede fisk svømmer i tusindvis af liter kræftfremkaldende formalin. Brugen er mere end fordoblet på ti år til trods for, at industrien lovede stop for det giftige stof i 2008


Af - 22/11-16 04:00

I 2008 lovede fiskeopdrættere at udfase brugen af det giftige og kræftfremkaldende stof formalin.


Alligevel er forbruget mere end fordoblet på ti år. Ifølge Naturstyrelsen blev der i 2014 brugt 155.672 liter formalin i de danske dambrug, hvor fiskene i 2004 svømmede i 65.571 liter.

Ifølge seniorforsker ved DTU AQUA Lars-Flemming Pedersen kan brugen af formalin bringes ned.
Formalin

Formalin (formaldehyd) bruges i de danske dambrug som vanddesinfektionsmiddel primært i forbindelse med svampe- eller parasit angreb på fisk.

Formalin er giftigt, allergi- og kræftfremkaldende og anvendelse af stoffet bør derfor minimeres til et minimum og bør kun ske når der ikke findes alternativer, skriver Dansk Akvakultur, der er brancheforening for danske fiskeopdrættere.

Kontakt med formaldehyd kan ifølge Miljøstyrelsen medføre øjen- og luftvejsirritation og langvarig eksponering kan medføre kræft i luftvejene.
Ansatte vaskede støvler i kræftfremkaldende gift

Arbejdstilsynet har siden 2013 udstedt tre påbud til danske fiskeopdrættere, der havde problemer med at anvende det giftige og kræftfremkaldende stof formalin korrekt.

I en sag fra maj 2013 konstaterede arbejdstilsynet, at et dambrug havde en balje stående med formalin, som ansatte brugte til at vaske støvler i.

“Det er arbejdstilsynets vurdering, at der er en alvorlig risiko for de ansattes sundhed, når Formalin opbevares i et åbent kar og benyttes til støvlevask”, står der i tilsynsrapporten, som metroxpress har fået aktindsigt i.

Ifølge rapporten lægger Arbejdstilsynet i sin vurdering vægt på produktets kræftfremkaldende effekt, som de ansatte udsættes for både via vædskens afdampning og via vædskens kontakt med tøj og hud.

I to andre sager fremgår det, at dambrug har forsømt at anmelde, at de brugte formalin til vanddesinficering.

“Arbejde med kræftrisikable stoffer skal anmeldes til til Arbejdstilsynet”, står der i påbuddet.
Læs videre: http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/31664842