Oct 11, 2016

Danske Bank hårdt presset: Beder 8.000 ansatte om at overveje frivillig fratrædelse (Blogger: Nedturen er startet. Først Danske Bank, så Nordea og så fremdeles...Nordea har overvejet, at flytte den svenske juridiske hovedkvarter til Holland og overtage majoriteten i den hollandske storbank ABN Amro. Dermed ville Nordea overgår fra Svensk styre til Hollandsk. Men tilbuddet blev afvist. Risikoen i alle stor-bankers derivatbøger er altødelæggende. Så ser vi et langt større krav fra: ECB (europæiske central bank), fra aktionærerne, automatisering og digitalisering, bøder, dårligt omtale, skandaler for fusk, Basel III som medfører strengere krav på likviditets- og kapitalområdet. For ikke at snakke om alle verdens banker er død afhængige af Wall Street's automatiseret 'electronic trading algorithm' (scam) som styrer aktiemarket. Bankernes tilpasning til den nye (lavrente)situation efter finanskrisen er langt fra tilendebragt. Frem for en gennemgribende strukturtilpasning har bankerne valgt den lette løsning og blot forhøjet udlånsrenten. Denne ”skat” på udlånskunderne er ikke alene gift for den enkelte låntager, men også ødelæggende for et velfungerende bankmarked. Det har også vist sig, at overdreven brug af negativ rente, har skadelige bivirkninger. Største problem for danske banker er, som mange eksperter siger åbent nu, Deutsche Bank konkurs vil kollapse verdens finanssystem. Dog, får vi blot samme sang fra de varme lande...igen og igen. Alt går godt, vi har styr på situationen...)

Danske Banks topchef Thomas F. Borgen har lover aktionærerne en høj forrentning af egenkapitalen, og derfor bliver de ansatte nu bedt om at overveje deres fremtid i banken. Foto: Stine Bidstrup.

De ansatte i Danske Bank har fået tre uger til at overveje, om de vil forlade banken frivilligt. Lave renter og lav økonomisk aktivitet har sat bankens økonomi under hårdt pres.

 
Erhverv

Danske Bank er under så stort et økonomisk pres, at de ansatte nu bliver bedt om at forlade banken frivilligt.

Mandag fik en stor del af de ansatte i den danske del af banken besked på, at de frem til den 31. oktober kan melde sig, hvis de vil tage imod en frivillig fratrædelse. Målet er at skære i omkostningerne, fordi indtjeningen er under pres af lave renter og en lav økonomisk aktivitet i samfundet.

»Vi har hele tiden fokus på at reducere omkostningerne, og dette er et led i det. Vi vil gerne så vidt muligt undgå at skride til afskedigelser, og i en organisation af vores størrelse er der til enhver tid et antal medarbejdere, der overvejer, om det er nu, de skal stoppe,« siger Kenni Leth, pressechef i Danske Bank.