Dec 16, 2014

National Debt of The largest Western Counties 2013/2014

Den Nationale gæld refererer til mængden af den samlede statsgæld et land har. Dette er også benævnt »den offentlige sektors gæld«.
(HUSK: statens og den offentlige sektors gæld er ikke sammenlignelig)
Det er opgjort ved hjælp af data fra IMF, Eurostat og CIA agenturer.(HUSK: Der er forskel på brutto- og nettogæld - Det er vigtigt at skelne mellem offentlig bruttogæld og offentlig nettogæld. Den offentlige sektor vil typisk på samme tidspunkt både have gæld (passiver) og offentlige tilgodehavender (aktiver). Bruttotal i internationale sammenligninger hedder ØMO-Gælden)

Bemærk: Nationale gæld er anderledes end "Udlandsgælden« - Udlandsgælden omfatter alle fordringer et land (både private og offentlige sektor) skylder til udlændinge.Udlandsgælden er de samlede offentlige (regeringen) og privat gæld til udlændinge, der skal tilbagebetales i internationalt anerkendte valutaer, varer eller tjenester. Dette er brutto (totale) udlandsgæld. Det måler ikke nettogæld.

Målt i procent af GDP ( Total Government Net Debt) ligger Japan faktisk i Top - nr #1.

Tager man den National gæld i USA ligger de Nr #1. Målt lige nu ligger den på 18 trillioner USD. http://www.usdebtclock.org/#

Hvor Japan har en National gæld på omkring 10 Trillioner USD (Japan er også den tredje største økonomi). Hæng nu fast her, Russiske National gæld ligger faktisk tæt på den danske - nemlig på 234 Milliarder USD. Hvor Danmark ligger på 154 Milliarder USD eller tæt på 924 milliarder DKK. Puhaa sikken en sum penge...Mener Thorning sagde i 2011 om udlandsgælden, "det vil sige – at i modsætning til hvad regeringen går og siger - så kan vi afvikle gælden allerede fra 2015, hvor regeringen er nødt til at vente til 2020 med at begynde at afvikle gælden" kilde

Læs også: Bankerne i total kolaps eller begyndelsen til en ny epoke af legalitet i den finansielle institution 

Man skal holde tungen lige i munden, når vi taler om Offentlige gæld og statsgæld (Forskel på brutto "ØMO"- og nettogæld), og Udlandsgæld, samt gældsætning.

Super spændende læsning findes nedenfor. Her kan i også læse hvordan Japan er i stand til at fungere med en national gæld på næsten 240% af BNP?

Kilder:

http://www.nationaldebtclocks.org/
http://www.usdebtclock.org/
http://www.economicshelp.org/blog/774/economics/list-of-national-debt-by-country/