Dec 12, 2019

🔭 ~ Nick HĂŠkkerup: Med overvĂ„gning stiger friheden (Folkets.dk) ~ | .. Nordkorea og DDR giver ham ret .. | Blogger: [❓Er det rigtigt, at stĂžrstedelen af forskningen i 5G er betalt af teleindustrien? Er det kinesiske teleselskab Huawei i lommen pĂ„ den Kinesiske regering? SĂŠtter TDC 750 ekstra 5G telemaster op lige nu og har PET ligesĂ„ avanceret udstyr som Kina? Svaret er JA JA JA og atter JA!👍] .... (Nordkorea og DDR giver ham ret) -- for GUDS skyld ikke forglemme Kina, der overvĂ„ger alt - og dĂ„rlig opfĂžrsel giver minuspoint. Gennem ansigtsgenkendelse og overvĂ„gningskameraer kan den kinesiske regering give og tage point fra borgerne baseret pĂ„ deres opfĂžrsel - og har man en lav score, fĂ„r man fĂŠrre rettigheder. Men hvorfor finder kineserne sig i at blive overvĂ„get i helt almindelige gĂžremĂ„l? AltsĂ„, kinesere, der vil kĂžbe en ny telefon eller datapakker, skal have skannet deres (fysiske) ansigt og derefter kan regeringen finde personen (virtuel) med millimeters nĂžjagtighed, og fĂžlge med pĂ„ hver enkelt tastetryk, og hvis det strider imod regerings Ăžnsker, ved de, og kan de, straffe enhver, og mulighederne udvides og bliver uendelige, med 5G. Husk, den kinesiske regering har rĂ„deret over folks bankkontier. FĂ„r vi danskere, nogensinde kinesiske tilstande?... |



SelvfĂžlgelig skal forbrydelser straffes.

Og det er for sÄ vidt ogsÄ rigtigt at der i praksis ikke er gode muligheder for at fÄ glÊde og gavn af frihed hvis der ikke er tryghed i samfundet. Det er faktisk derfor at frihed sÄ smart er defineret ved fravÊr af tvang. Frihed har i sin definition indbygget anti-forbrydelse.

Men staten kan aldrig garantere 100 procents tryghed. Faktisk vil jeg vove den pÄstand at kun en stat som fjerner al frihed vil kunne give alle fuld tryghed. Og det ville kun vÊre kortvarigt for uden frihed ville samfundet gÄ i stÄ og bukke under i lÞbet af kort tid.

KÊden hopper helt af for Nick HÊkkerup der hvor han hÊvder en fast sammenhÊng mellem overvÄgning og frihed.

OvervÄgning er blot et redskab som kan bruges pÄ utallige mÄder.



Der er ingen logik i overvÄgning som tilsiger at mere overvÄgning medfÞrer mere frihed. Som hovedregel er det nok snarere omvendt. Se bare pÄ DDR, Sovjet eller Nordkorea. NÄr fÞrst staten har den ultimative overvÄgning pÄ plads, sÄ bliver den nÊsten altid i praksis brugt til at undertrykke med.

Og ud over frihed som i fravÊret af tvang, sÄ er det ogsÄ privatlivets frihed at tage hensyn til. Det bÞr sÊtte nogle klare grÊnser for overvÄgning. For i dag er overvÄgning viden om borgerne. Og viden kan fortolkes og mistolkes.

Og intim viden om borgerne er magt - en magt som allerede i dag bliver brugt forkert. Og jo mere viden om borgerne, jo stĂžrre er asymmetrien mellem borger og system, For systemet er lukket. Myndigheder er mĂžrklagte.

De mÄ overvÄge os, men vi mÄ ikke overvÄge dem.

Det er ikke frihed.

Kilde>>

No comments:

Post a Comment