Dec 12, 2019

🔭 ~ Nick Hækkerup: Med overvågning stiger friheden (Folkets.dk) ~ | .. Nordkorea og DDR giver ham ret .. | Blogger: [❓Er det rigtigt, at størstedelen af forskningen i 5G er betalt af teleindustrien? Er det kinesiske teleselskab Huawei i lommen på den Kinesiske regering? Sætter TDC 750 ekstra 5G telemaster op lige nu og har PET ligeså avanceret udstyr som Kina? Svaret er JA JA JA og atter JA!👍] .... (Nordkorea og DDR giver ham ret) -- for GUDS skyld ikke forglemme Kina, der overvåger alt - og dårlig opførsel giver minuspoint. Gennem ansigtsgenkendelse og overvågningskameraer kan den kinesiske regering give og tage point fra borgerne baseret på deres opførsel - og har man en lav score, får man færre rettigheder. Men hvorfor finder kineserne sig i at blive overvåget i helt almindelige gøremål? Altså, kinesere, der vil købe en ny telefon eller datapakker, skal have skannet deres (fysiske) ansigt og derefter kan regeringen finde personen (virtuel) med millimeters nøjagtighed, og følge med på hver enkelt tastetryk, og hvis det strider imod regerings ønsker, ved de, og kan de, straffe enhver, og mulighederne udvides og bliver uendelige, med 5G. Husk, den kinesiske regering har råderet over folks bankkontier. Får vi danskere, nogensinde kinesiske tilstande?... |



Selvfølgelig skal forbrydelser straffes.

Og det er for så vidt også rigtigt at der i praksis ikke er gode muligheder for at få glæde og gavn af frihed hvis der ikke er tryghed i samfundet. Det er faktisk derfor at frihed så smart er defineret ved fravær af tvang. Frihed har i sin definition indbygget anti-forbrydelse.

Men staten kan aldrig garantere 100 procents tryghed. Faktisk vil jeg vove den påstand at kun en stat som fjerner al frihed vil kunne give alle fuld tryghed. Og det ville kun være kortvarigt for uden frihed ville samfundet gå i stå og bukke under i løbet af kort tid.

Kæden hopper helt af for Nick Hækkerup der hvor han hævder en fast sammenhæng mellem overvågning og frihed.

Overvågning er blot et redskab som kan bruges på utallige måder.



Der er ingen logik i overvågning som tilsiger at mere overvågning medfører mere frihed. Som hovedregel er det nok snarere omvendt. Se bare på DDR, Sovjet eller Nordkorea. Når først staten har den ultimative overvågning på plads, så bliver den næsten altid i praksis brugt til at undertrykke med.

Og ud over frihed som i fraværet af tvang, så er det også privatlivets frihed at tage hensyn til. Det bør sætte nogle klare grænser for overvågning. For i dag er overvågning viden om borgerne. Og viden kan fortolkes og mistolkes.

Og intim viden om borgerne er magt - en magt som allerede i dag bliver brugt forkert. Og jo mere viden om borgerne, jo større er asymmetrien mellem borger og system, For systemet er lukket. Myndigheder er mørklagte.

De må overvåge os, men vi må ikke overvåge dem.

Det er ikke frihed.

Kilde>>

No comments:

Post a Comment