Jun 19, 2017

Radio24Syv | Politik | Det Røde Felt | 19. Juni 2017 | Blogger: Yderst pinagtigt for Erhvervsstyrelsen og den danske Stat.. En journalist fra dagbladet Information (journalist Lasse Skou Andersen og redaktør Anton Geist) har fået 'ucensureret' aktindsigt om hvilke lande eksporten af masseovervågningsteknolog gik til. Med andre ord, har den danske Stat imidlertid IKKE overstreget oplysningerne korrekt om forretningshemmeligheder, samt informationer modtaget af kilder i England, kunne man støbe formen til denne sensationshistorie, ego kunne vi alle se med på de eksporttilladelser til internetovervågning, som Erhvervsstyrelsen har udstedt. Så Danmark tillod salg af teknologi, der kan overvåge en hel befolkning, til et af verdens mest undertrykkende regimer: Saudi-Arabien. Nu viser det sig, at hvis man virkelig vil overvåge det danske folk, så gør man det via et andet land (partner), så Tyskland overvåger Danmark og Danmark overvåger Tyskland, ifølge Edward Snowden og Det Røde Felt. Samme gælder rådata (metadata) i de oversøiske kabler som NSA, GCHQ opsnapper 'lovligt' af det danske folk. Derved kan vi konkludere, at den danske Stat har tilladt, via et britisk firma, salget af danske masseovervågningsteknologi, for at undgå reglerne om internetovervågning og eksport til udlandet... Som information skriver:".. Et dansk-britisk firma har eksporteret masseovervågningsteknologi til diktaturstaterne Saudi-Arabien, Oman og Qatar. De danske myndigheder har godkendt salgene og holdt tilladelserne hemmelige. Systemerne kan overvåge en hel befolkning og bruges med stor sandsynlighed til at slå ned på regimekritikere, vurderer eksperter ..". Ingen danske politikere vil i tale om eksportsalget til de værste diktaturstater i verden, men Brian Mikkelsen vil åbne op for at skærpe kontrollen med salg af overvågningsteknologi – DF kræver redegørelse.. Ikke nok med det, den Danske Stat har også solgt Statens Serum Instituts vaccineproduktion til et firma med forbindelser til islamiske grupper på EU’s terrorliste, for en slik. Dvs. den danske Stat har solgt Deres vaccinefabrik til en 'shariasheik', fra diktaturstaterne, bare fordi de kan.. Som information skriver: ".. Vi sælger jo heller ikke Forsvaret til en ’shariasheik’, bare fordi det giver underskud. Vi sælger energi til Goldman Sachs og vores vaccineproduktion til en, som Ekstra Bladet kalder ’shariasheiken’. Det regerende Danmark er tilsyneladende så optaget af at forsvare virksomheden Danmark, at de ikke tænker på, at nationen ikke er en forretning, og at suverænitet ikke er noget, man sætter til salg..".. Det Røde Felt tager stafetten op og går i dybden... |


Først blev Danmarks vaccinefabrik solgt til en sharia-sheik fra Saudi-Arabien – til en kunstig lav pris – og nu er det netop blevet afsløret, at de danske myndigheder har givet grønt lys til salg af masseovervågningsteknologi til diktaturstaterne Saudi-Arabien, Oman og Qatar. Hvad er det, som sker i lille Danmark? Er alle principper til salg?

Hør generalsekretær for Amnesty, Trine Christensen, fortælle om, hvordan regimet i Saudi-Arabien bruger dansk spion-teknologi til at overvåge og forfølge systemkritikere. Afsløringerne har stået i dagbladet Information, og herfra medvirker journalist Lasse Skou Andersen og redaktør Anton Geist. 

Dernæst lektor ved Center for Mellemøststudier, Helle Lykke Nielsen, på Syddansk Universitet, om 
Danmarks forbindelser til det autoritære styre. Til sidst Enhedslistens sundhedsordfører Stine Brix, som forgæves har forsøgt at stoppe salget af Statens Serum Instituts vaccineproduktion til et firma med forbindelser til islamiske grupper på EU’s terrorliste.
Ved søndagens parlamentsvalg i Frankrig vandt den ‘ekstreme midte’ således en jordskredssejr – mod ikke mindst højrepopulismen. Den nye præsidents bevægelse ‘La République En Marche!’ har fået absolut flertal – med en på mange måder klassisk borgerlig dagsorden. Formanden for Konservativ 

Ungdom, Andreas Weidinger og Europa-redaktør på Mandag Morgen, Claus Kragh. Er EU-samarbejdet på vej mod en revitalisering? Og står Danmark igen over for nye folkeafstemninger.




Sådan har vi gjort

  • Information søgte sidste år i april aktindsigt i de eksporttilladelser til internetovervågning, som Erhvervsstyrelsen har udstedt.
  • Da vi fik dokumenterne, havde Erhvervsstyrelsen imidlertid overstreget oplysningerne om, hvilke lande eksporten gik til. Det skyldtes, at der efter styrelsens opfattelse var tale om forretningshemmeligheder.
  • Styrelsens logik var, at man kun kunne få aktindsigt i enten navnet på det eksporterende firma eller navnet på køberlandet – men ikke begge dele.
  • Siden da har Information samarbejdet med BBC om systematisk at søge aktindsigt i forskellige dele af sagerne.
  • Oplysninger, der har været overstreget i Informations aktindsigter, fremgik i stedet af BBCs aktindsigter og omvendt.
  • Ved at sammenstille aktindsigterne har det været muligt at få indblik i de mørklagte sager.
  • Det er Informations vurdering, at oplysningerne er af væsentlig interesse for offentligheden. Derfor har vi valgt at bringe dem.