Jan 13, 2017

Netflix - God underholdning men dårlig energi - 13. Januar 2017


Hver eneste dag streamer millioner mennesker verden over deres yndlingsserier og film på videotjenesten Netflix. Faktisk kommer en tredjedel af al internettrafik i USA fra Netflix. Også herhjemme er Netflix blevet rigtig populær, og vi følger trofast med i serier som House of Cards, Kimmy Schmidt og Orange is the new Black.

På Netflix griner vi med på deres komedieserier, græder til deres dramaer og gemmer os bag sofaen af rædsel til deres thrillere. Det er god underholdning – men det er dårlig energi, for hos Netflix har historien en grim bagside: kul. Al det indhold vi streamer på Netflix kommer fra servere, som er placeret i kæmpemæssige datacentre. Datacentre som i al for høj grad er drevet af kulkraft eller anden beskidt energi, der er ødelæggende for klimaet.

Hjælp os med at opfordre Netflix til at skifte den beskidte kulkraft ud med grøn energi.

I en tid hvor vores planet er i krise, og klimaforandringerne er virkelighed – vores virkelighed – er det helt afgørende, at Netflix omgående forpligter sig til at skifte til 100 % vedvarende energi og tager ansvar for vores alle sammens fremtid.

Og vi ved, at det kan lykkedes. Siden 2010 har Greenpeace sammen med tusindvis af mennesker som dig fået store IT-giganter til at investere i vedvarende energiløsninger. Facebook, Apple og Google er nogle af dem, der allerede er gået forrest blandt andet ved at forpligte sig til at drive deres datacentre med energi fra 100 % vedvarende energikilder. Nu vil vi have Netflix til at følge trop.

Med din underskrift er du med til at lægge pres på Netflix og kræve, at de omgående forpligter sig til at omstille til 100 % vedvarende energi. Skriv under her.
De bedste hilsner,

Tarjei Haaland
Klima- og energimedarbejder i Greenpeace

PS. Vil du vide mere om, hvad de forskellige IT-giganter gør for at investere i vedvarende energi? Vi har netop udgivet en rapport og en oversigt, hvor du kan se, hvilke IT-virksomheder der satser på vedvarende energi, og hvilke der har brug for at gøre mere på området. Læs rapporten her og skriv under.