Jul 10, 2016

»Selv de partier, der kalder sig selv ansvarlige, er direkte uansvarlige« - Demokratiet er i dyb krise. Befolkningen har mistet tilliden til politikerne, og politikerne vil hverken lede eller tage ægte ansvar. Løsningen kan ikke findes i partierne, for de er en del af problemet, mener debattør og radiovært Anne Sofie Allarp (Blogger: Denne banebrydende artikel anfægter hele regeringens parlamentariske grundlag, som med sikkerhed er ved at smuldre. Politikerleden har aldrig i historen være mere synlig end nu. "... Det er et veldokumenteret tillidstab til det politiske system. En krise, der i disse måneder giver næring til oprøret mod etablissementet i hele den vestlige verden, til populisme og politiske ekstremer på bekostning af den pragmatiske midte. »Der er et enormt opbrud i politik. Trump, Brexit, opbruddet i sydeuropæisk politik og de nye politiske bevægelser herhjemme er eksponenter for det...Med Fogh-regeringens tiltrædelse i 2001 skete der en stor ideologisk forandring af Danmark. Efter Foghs værdipolitiske projekt, en slags »af-socialdemokratisering« af samfundet og den generelle højredrejning i Europa efter 11. september-terroren i 2001, lå venstrefløjen rallende tilbage uden fodfæste, mener hun, og desuden betød Fogh-regeringens nye stærke fokus på blokpolitik, at man ikke længere behøvede at tale sig til rette om tingene. Selv en beslutning med så enorme konsekvenser som at gå i krig i Irak i 2003 blev kanøflet igennem af et smalt flertal, påpeger hun.." Jeg kan mærke det hver eneste dag, det, at brydningstiden eller et nyt paradigmeskifte, er lige over os. Kosmiske livscyklus, photon bælt energien, karmisk udrensning, det guddommelige højere aspekt's indgriben. Kald det hvad du vil. Denne fysiske, dimensionelle re-tilpasning process er igang. En galactic super bølge sendt fra vores Central Sol hvert 26.000 år sammen med Nibiru / Planet X ankomst, påvirker os alle...)

»Selv de partier, der kalder sig selv ansvarlige, fører en politik, som er direkte uansvarlig. Den måde, de splitter befolkningen på, er uholdbar. Den populisme, der gennemsyrer retorikken, er uansvarlig over for demokratiet,« siger Anne Sofie Allarp, tidligere international sekretær for Socialdemokraterne.Foto: Linda Kastrup

Af Line Tolstrup Holm /  Berlingske  /  10.07.16
 
Anne Sofie Allarp var engang socialdemokrat.

Ikke sådan en lejligheds-socialdemokrat, der satte sit kryds ved valgene; hun blev efter sin ungdoms sværgen til SF medlem af Socialdemokratiet i 2003 og var partiets internationale sekretær indtil 2008.

Men for et år siden satte hun sin underskrift på en udmeldelse, og så var det slut. Ikke bare med det gamle arbejderparti, men slut med at sætte sin stemme bag noget parti overhovedet.

Når vi går til valg, afleverer hun en blank stemme. Som en slags afdæmpet protest. Hun kan ikke længere identificere sig med noget projekt, når hun skuer henover partierne i det politiske spektrum. Og værre; hun ser et demokrati, som er i dyb krise. En krise, der i disse måneder giver næring til oprøret mod etablissementet i hele den vestlige verden, til populisme og politiske ekstremer på bekostning af den pragmatiske midte.

»Der er et enormt opbrud i politik. Trump, Brexit, opbruddet i sydeuropæisk politik og de nye politiske bevægelser herhjemme er eksponenter for det. Folk slutter op bag nogen, der tager afstand fra det bestående. Fordi det bestående er begyndt at virke som en eller anden form for postfaktuel absurditet. Det ligner teater,« siger Anne Sofie Allarp.

Med titler som jurist, forfatter til skøn- og faglitterære bøger og vært på Radio 24syv tilhører Anne Sofie Allarp faktuelt den såkaldte »elite« – dem med café latten, magten, EU-kærlighed, en lang uddannelse og bolig i København, men hendes frustration er den samme som den, der rører sig i det såkaldte »folk«.

»Folk er ikke idioter. De kan jo se, at det, der bliver opført på den politiske scene, er ritualiseret,« siger hun.

»For det første er der ikke noget reelt valg. Man kan ikke med mening påstå, at der er nogen væsentlig forskel på de to danske statsministerkandidater eller deres partier. Så den måde, hvorpå man forsøger at tale konflikt og skel op, positionere sig selv og byde sig til over for vælgerne, er per definition et teater. For det andet tror jeg, at folk bliver mere og mere bevidste om, at demokratiet
og vores ledere i virkeligheden er ret magtesløse særligt over for de globale udfordringer,« siger hun.

Læs videre: http://www.b.dk/nationalt/selv-de-partier-der-kalder-sig-selv-ansvarlige-er-direkte-uansvarlige