Mar 23, 2016

Hvad får vores danske folkevalgte politikere til at miskreditere andre politikere og medmennesker, især på de sociale medier? For, "de-særligt-beskyttede-politikere-som-er-over-loven" er der en mangel på situationsfornemmelse, pli og anstændighed....) 23. Marts 2016

Politik for adfærd på Sociale Medier i Frederikshavn Kommune. Måske kunne politikerne på 'Borgen' lærer noget her?

Sociale medier er afgørende for danske politikere


04. feb. 2013 – kl. 08.30

Danske politikere er vilde med Facebook og Twitter, og de sociale medier er blevet afgørende for politikernes kommunikation. Blandt andet fordi man undgår pressen som kritisk mellemled. Det viser en ny DJ-undersøgelse blandt Folketingets medlemmer.


Af Niklas Lind og Troels Johannesen

En ny undersøgelse fra DJ bekræfter, hvad mange aner: At danske politikere i stor stil bruger sociale medier. Undersøgelsen, der inkluderer 58 af Folketingets 179 medlemmer, viser, at næsten alle de politikere, der har svaret, har en Facebook-side, de bruger politisk, og lidt under halvdelen har en Twitter-profil.

Undersøgelsen viser samtidig, at de danske folketingspolitikere for alvor har taget de sociale medier til sig som kommunikationskanal.

Fra Facebook til forsiden


Som politisk kommunikationskanal er Facebook og Twitter nemlig blevet særdeles afgørende for de danske politikere. De er langt fra blot medier, man med vedligeholder med venstre hånd. Således viser undersøgelsen, at 80 % af politikerne mener, at de to sociale medier er vigtige for deres politiske kommunikation.

Og det er langt fra tilfældigt, hvordan politikerne vælger at kommunikere, når de opdaterer deres Facebook- eller Twitter-profil. Næsten 90 % af de politikerne, der har svaret på undersøgelsen, siger, at de er bevidste om, at det, de skriver på Facebook eller Twitter, kan blive bragt i andre medier.
Næsten 90 % af de politikerne, der har svaret på undersøgelsen, siger, at de er bevidste om, at det, de skriver på Facebook eller Twitter, kan blive bragt i andre medier
Man skal altså ikke regne med, at en opdatering fra en dansk politiker er hverken spontan eller tilfældig. For undersøgelsen viser, at politikerne i den grad er bevidste om, at journalister holder skarpt øje med dem på de sociale medier.

Og det er helt i orden. Det mener politikerne i hvert fald. På trods af at 2012 var præget af mange debatter om, hvorvidt det er i orden, at journalister citerer fra sociale medier, så er det altså ikke et problem, hvis det står til de danske politikere. Hele 96 % af besvarelserne angiver, at det er i orden, at medierne citerer direkte fra deres Facebook-profil. Læs videre her

Læs også: Politikernes brug af sociale medier i 2015 og 2011 – en første analyse

Vil lige smide nogen af den mange "jeg-fortryder" opslag fra de sociale medier, som med garanti også er med fuldt overlæg...




https://www.facebook.com/larsloekke/
bt.dk