Sep 19, 2015

Nej til vaccination koster liv (Bullshit-detector går bananas.....STOP med at tro på Sundhedsstyrelsen's BigPharma propaganda løgn om myter og bivirkninger - søg viden selv, inden du selv siger JA til neuro-toksiner)

Læs også: De 10 mest dødelige plager og vacciner med neuro-toksiner - Anno 2014

Mange siger nej til at blive vaccineret mod influenza. Sundhedsstyrelsen vurderer, at mindst et par hundrede menneskeliv kan reddes årligt, hvis flere siger ja til det forebyggende prik.


 Det koster liv, at så mange danskere dropper at blive vaccineret mod influenza.
Folk med en særlig risiko for at blive alvorligt syge af influenza springer ofte vaccinen over, og det er særligt bekymrende, mener læge Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen.

Influenza koster årligt mellem 1.000 og 2.000 personer livet i Danmark. Og en del liv ville kunne reddes, hvis flere lod sig vaccinere, vurderer Søren Brostrøm:

»Hvis vi får en højere vaccinationsdækning, vurderer vi, at man kan spare i hvert fald et par hundrede dødsfald i løbet af en influenzasæson.«
Danmark halter langt efter de internationale målsætninger for influenza-vaccination. Kun 45 procent af de ældre over 65 år og cirka 30 procent af de særligt udsatte blev vaccineret mod influenza sidste år.
Det skal ses i lyset af, at verdenssundhedsorganisationen WHO anbefaler, at mindst 75 procent vaccineres.
Sundhedsstyrelsen har lavet en undersøgelse, hvor danskerne begrunder deres nej til vaccination. Og mange savner viden om virkning og bivirkninger, inden de tør lade vaccinere, fortæller Søren Brostrøm.
»Der er alt for mange i risikogruppen, der tror, at influenza ikke er alvorligt for dem, og som heller ikke tror, de er i særlig risiko for overhovedet at blive smittet. Vaccination er den bedste beskyttelse, vi har,« siger han.
Risikogruppen tæller folk, der eksempelvis lider af hjerte-karsygdomme, nedsat lungefunktion, astma og diabetes. Personer, der er ældre end 65 år, hører også med - det samme gør svært overvægtige og kvinder, der er længere i deres graviditet end 12. uge.
Søren Brostrøm mener, at de mange myter om bivirkninger i forbindelse med vaccination spiller en afgørende rolle. De skal aflives, og derfor lancerer Sundhedsstyrelsen en kampagne.
»Alle vacciner kan have bivirkninger, men langt de hyppigste bivirkninger er forholdsvis harmløse som for eksempel ømhed, hævelse eller kortvarig feber. Mere alvorlige bivirkninger er yderst sjældne. Det bedste, man kan gøre, hvis man er bekymret for bivirkninger, er at tale med sin læge inden vaccination,« siger han.
Ældre samt borgere med bestemte sygdomme kan få en gratis vaccination fra 1. oktober og året ud. For gravide efter 12. uge gælder det gratis tilbud frem til 1. marts 2016. Man kan blive vaccineret hos sin egen læge, lige som mange kommuner tilbyder vaccination i sundhedscentre eller i samarbejde med apoteker.